Săptămâna filmului românesc de la Oneşti. Capodopere ale cinematografiei naţionale, proiectate la Biblioteca „Radu Rosetti şi în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de oneşteni au participat la fiecare proiecţie din Caravana Filmului Românes. FOTO Filmul Mihai Viteazu
Sute de oneşteni au participat la fiecare proiecţie din Caravana Filmului Românes. FOTO Filmul Mihai Viteazu

În perioada 3 – 9 august, la Oneşti a avut loc „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” a revenit la Oneşti. Este al treilea an consecutiv în care filme importante româneşti, dar şi artişti îndrăgiţi, sunt aduşi din nou în atenţia publicului.

Atât la proiecţiile de seară, în aer liber cât şi la evenimentele desfăşurate la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Oneşti au participat câte 600-700 de persoană, la fiecare film. Oneştiul nu a fost întâmplător ales, afirmă organizatorii de la Asociaţia  Asociaţia CineCultura. Anul acesta în oraşul de pe Trotuş au ajuns actorii Draga Olteanu Matei, Mircea Diaconu şi regizorul Şerban Marinescu  dar şi Dorel Vişan şi Nicodim Ungureanu, însoţiţi de scenaristul Bogdan Ficeac, participanţi în premieră la eveniment.  „Ei au împărtăşit publicului din experienţa lor de lucru, fie de pe scena de teatru, fie de pe platoul de filmare, aducând în faţa spectatorilor savoare unei lumi plină de culoare şi inedit. Dar, poate cea mai aclamată apariţie a fost cea a actorului  Horaţiu Mălăele, care a prezentat locuitorilor din Oneşti recitalul său de succes „Sunt un orb”, ca preambul al proiectării celor două filme ale sale: „Funeralii fericite” şi „Nunta mută”, precizează Roxana Buşu, directorul Asociaţiei CineCultura.

„Caravana filmului românesc” este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia CineCultura şi MDV Audio Studio, realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Oneşti . În ultimii doi ani, Caravana filmului românesc s-a oprit în oraşele: Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalău, Reşiţa, Corabia, Târgu-Jiu, Slatina şi Bucureşti. Organizatorii au calculat un număr total de aproximativ 44.500 de spectatori prezenţi la filmele valoroase ale cinematografiei româneşti.
Proiectul este realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, Arhiva Naţională de Filme; ANF - Arhiva Naţională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual;

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite