Bacău: Alimente-bombă vândute în restaurante şi magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Alimente-bombă vândute în restaurante şi magazine
Bacău: Alimente-bombă vândute în restaurante şi magazine

Cele mai multe nereguli au fost găsite la mâncarea gătită în restaurante, unde multe ingrediente culinare erau expirate.

Restaurantele, unitaţile alimentare şi fast-food-urile le pun băcăuanilor sănătatea în pericol. Concluzia a fost trasă de inspectorii Comisariatului Judeţean de Protecţie a Consumatorului (CJPC) Bacău după ce au verificat 88 de unităţi alimentare din judeţ. Astfel, s-a descoperit că nicio unitate dintre cele controlate nu respecta normele impuse de legislaţie. Inspectorii au oprit de la comercializare aproape 360 de kilograme de produse alimentare în valoare de peste 4.100 de lei, au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale şi au dat şapte avertismente.

„Cele mai mari abateri au fost găsite la restaurante. S-au găsit produse şi ingrediente expirate şi alimente care nu aveau etichete sau nu erau depozitate în condiţii optime. Sancţiunile contravenţionale aplicate au fost de aproape 122.000 de lei“, ne-a declarat Alin Năstase, director coordonator al CJPC Bacău.

Vinovaţii sunt protejaţi de lege

Inspectorii CJPC spun însă că legea nu le dă voie să facă publice numele unităţilor alimentare care au fost prinse  cu nereguli. „Nu putem să le dăm numele pentru că legislaţia nu ne permite. Unii dintre administratori sunt bine intenţionaţi, dar angajaţii lor sunt cei care încalcă normele legale. Nu putem să arătăm cu degetul toată firma din cauza unui singur angajat“, ne-a mai spus Alin Năstase. Băcăuanii sunt însă de altă părere şi nu înţeleg cum pot evita unităţile alimentare care vând produse alterate cât timp numele lor rămân sub protecţia anonimatului.

„Dacă sunt amendaţi, înseamnă că sunt şi vinovaţi. Aici este vorba despre sănătatea populaţiei. În acest caz, ar trebui ca noi, băcăuanii, să ştim care sunt acele restaurante sau unitaţi alimentare care vând produse expirate pentru a ne putea proteja propria sănătate“, ne-a declarat revoltat Iulian Crâşmaru, un băcăuan care nu înţelege de ce legislaţia nu-i protejează pe cetăţeni până la capăt.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite