Bacău: Se prelungeşte programul la eliberarea paşapoartelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Se prelungeşte programul la eliberarea paşapoartelor
Bacău: Se prelungeşte programul la eliberarea paşapoartelor

„Stranierii“ întorşi din Italia în concediu au sporit aglomeraţia de la ghişee

Băcăuanii care vor să-şi schimbe documentul au zilnic la dispoziţie trei ore în plus.

Peste 300 de băcăuani îşi depun în fiecare zi documentaţia pentru eliberarea unui paşaport. Numărul solicitărilor este de trei ori mai mare decât în mod obişnuit. „Creşterea numărului de cereri este cauzată de numărul mare de cetăţeni români care lucrează în Italia şi vin în concediu, dar şi de cei care doresc să-şi petreacă vacanţa în străinătate şi nu au paşaport“, a declarat comisarul-şef  Ioan Matei, şeful Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte (SPCP).


Chiar dacă ghişeele sunt extrem de aglomerate, solicitanţii spun că, faţă de anii trecuţi, condiţiile în care aşteaptă sunt civilizate. „Este aglomerat, dar nu se compară cu vechiul sediu, în care stăteam ca sardelele. Acum măcar e mai ordonat totul şi se ajunge la ghişeu cu bon de ordine”, a declarat Vasile Antohe.


Sucursale în tot judeţul


Dacă într-o lună obişnuită se primesc circa 3.000-4.000 de cereri, în august, angajaţii de la Paşapoarte se aşteaptă la 9.000 -10.000 de solicitări. De aceea, conducerea SPCP a decis ca începând de astăzi programul de lucru cu publicul să fie prelungit  cu trei ore. Băcăuanii pot depune actele necesare eliberării unui paşaport de luni până vineri, între orele 8.30 şi 19.30. Cererile pot fi depuse nu numai în municipiul Bacău, ci şi la serviciile din localităţile Oneşti, Târgu Ocna, Slănic Moldova, Moineşti, Buhuşi, Sascut, Comăneşti, Podu Turcului şi Dofteana.


Dorim să decongestionăm activitatea. Avem trei puncte de primire a cererilor şi de preluare a imaginilor şi am pus încă un lucrător să pregătească dosarele”, a mai precizat comisarul-şef Ioan Matei. Cele mai multe cereri pentru eliberarea unui paşaport sunt pentru minori născuţi în Italia, dar şi pentru copii care pleacă în vacanţă peste graniţă cu familia.

Taxele pentru paşaport

În mod normal, eliberarea paşaportului durează şapte zile lucrătoare, iar taxa este de 100 de lei. Cei care se grăbesc pot achita o taxă suplimentară de 100 de lei şi primesc documentul în două ore. Cetăţenii care vor să sesizeze fapte de corupţie se pot adresa la telefon 0234.552.573 sau pot apela DGA, la numărul gratuit 088.806.806.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite