Bacău: 1.000 de noi şomeri în luna octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: 1.000 de noi şomeri în luna octombrie
Bacău: 1.000 de noi şomeri în luna octombrie

Aerostar Bacău a disponibilizat 245 dintre cei 1.583 de salariaţi. Lucrătorii rămaşi fără loc de muncă vor primi câte unul-două salarii compensatorii, în funcţie de vechime. „La

Aerostar Bacău a disponibilizat 245 dintre cei 1.583 de salariaţi. Lucrătorii rămaşi fără loc de muncă vor primi câte unul-două salarii compensatorii, în funcţie de vechime.


La Aerostar este vorba despre o regândire organizatorică, pe fondul crizei economice. Încearcă să maximizeze profitul, în condiţiile scăderii comenzilor“, a declarat directorul Cristian Cucuian, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău. Firmele de construcţii au rămas şi ele fără comenzi odată cu apropierea sezonului rece, aşa că renunţă la angajaţi.
Societăţile Vasion şi Baixa  îşi vor disponibiliza toţi angajaţii: 40, respectiv 30.

Hidroconstrucţia va concedia 310 dintre cei 841, începând cu 20 octombrie. Cei disponibilizaţi vor primi două-patru salarii compensatorii. Celelalte firme care renunţă la angajaţi sunt Alconep SA Bacău (220 de disponibilizaţi), Termoelectrica (40), Stofe Buhuşi SA (25) şi Andprod Trading (32).


Toate proiectele de concedieri colective au fost deja depuse de societăţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău. „În perioada următoare se aşteaptă o scădere a numărului de comenzi şi, implicit, a cifrei de afaceri. Firmele trebuie să se reorganizeze“, a adăugat directorul ITM Bacău. Numărul total al celor disponibilizaţi în această lună este de 942.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite