Bacău: A crescut numărul de șomeri în județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: A crescut numărul de șomeri în județ
Bacău: A crescut numărul de șomeri în județ

În luna iunie valoarea ratei șomajului era de 8,61%, procent care situeaza judetul Bacău pe locul II pe țară

Conform statististicilor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău, valoarea ratei șomajului în județ este de 8,61%, comparativ cu 6,0% indicile valabil la nivel național.

Din numărul total de 20.278 de șomeri, 7.844 sunt femei. Din totalul, persoanelor care nu au momentan o slujbă, 10.615 primesc indemnizație de șomaj. În luna iunie au intrat în evidenţele AJOFM Bacău 3.135 de persoane în timp ce 2.117 au ieşit din evidenţe, prin incadrare in munca, la expirarea termenului de acordare a indemnizaţiei de şomaj sau a termenului de 6 luni prevăzut pentru acordarea serviciilor de informare, consiliere şi mediere, pentru cei care nu au avut dreptul să primească indemnizaţie de şomaj.

La sfârşitul lunii ianuarie valoarea ratei şomajului era de 6,33%, iar în prezent, la finele primului semestru al anului, rata este de 8,61%.

Analizând situaţia de pe piaţa forţei de muncă a judeţului, dar şi la nivel naţional, considerăm că această creştere a ratei şomajului este determinată în principal de situaţia economică actuală, de numarul relativ redus al ofertelor de locuri de muncă primite de la angajatori”, a declarat Ștefan Șilochi, directorul AJOFM Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite