Bacău: De pe scutere şi motociclete au ajuns pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: De pe scutere şi motociclete au ajuns pe patul de spital
Bacău: De pe scutere şi motociclete au ajuns pe patul de spital

Weekendul înseamnă nu doar distracţie şi relaxare, ci şi un număr crescut de accidente în care sunt implicate vehicule pe două roţi.

Străzile şi drumurile din Bacău sunt asaltate de mopede, motociclete şi biciclete, mai ales la sfârşit de săptămână, motiv pentru care şi poliţiştii sunt mai vigilenţi. În ciuda acţiunilor de supraveghere, în ultimul timp aproape că nu a fost weeend fără două-trei accidente în care au fost implicate asemenea vehicule. 

Lipsa cunoştinţelor privind legislaţia rutieră, a echipamentului de protecţie şi încălcarea regulilor de circulaţie s-au soldat în ultima săptămână cu opt răniţi şi pagube materiale importante.

Consecinţe şi sancţiuni


„Recomandăm conducătorilor de biciclete, mopede şi motociclete să poarte cască de protecţie omologată, îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, iar vehiculele să fie echipate cu instalaţie de frânare şi sistem de avertizare sonoră“, a precizat subinspectorul Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

Potrivit poliţiştilor, de la începutul anului mopediştii şi motocicliştii au fost implicaţi în 115 accidente, în urma cărora 6 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost grav rănite.

Poliţia Rutieră organizează săptămânal acţiuni de control, în care constată sute de nereguli şi aplică sancţiuni, însă conducătorii de mopede continuă să fie „eroii“ unor accidente cu consecinţe dintre cele mai grave.

Recent, un mopedist de 19 ani a ajuns la spital după ce a fost implicat într-un accident ce a avut loc pe DN 2G, în comuna Scorţeni. Tânărul a încercat să depăşească neregulamentar un autoturism care circula în faţa sa pe aceeaşi direcţie de mers, nerespectând semnificaţia indicatorului „depăşirea interzisă“. 

La revenirea pe banda iniţială de mers, din cauza apropierii unui autovehicul care circula din sens opus, a acroşat autoturismul pe care vroia să-l depăşească, după care a căzut pe carosabil. A fost transportat la spital, unde a fost diagnosticat cu traumatisme la membrele stângi, iar poliţiştii i-au întocmit dosar penal.

Recomandările poliţiştilor

Conducătorii de mopede şi motociclete trebuie să circule având în funcţiune, în timpul zilei, luminile de întâlnire în circulaţia pe şosele. Pentru a putea fi puse în circulaţie pe drumurile publice, mopedele trebuie înregistrate la primăriile pe raza cărora proprietarul are domiciliul. Conducătorul mopedului trebuie să urmeze un curs de legislaţie rutieră, dacă nu posedă permis de conducere.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite