Bacău: 500 de lei, minimul pentru dotarea de iarnă a maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: 500 de lei, minimul pentru dotarea de iarnă a maşinii
Bacău: 500 de lei, minimul pentru dotarea de iarnă a maşinii

Anvelopele şi bateria nouă sunt investiţiile cele mai costisitoare care trebuie făcute de şoferi

În afara cumpărăturilor strict necesare, proprietarii de maşini pot cheltui alte câteva sute de lei pe „mărunţişuri“.

Şoferii băcăuani trebuie să investească în această perioadă câteva sute de lei în maşinile personale pentru a se asigura că ies cu bine din iarnă. Mecanicii auto avertizează că sunt obligatorii cel puţin două modificări în vederea sezonului rece: dotarea autoturismului cu anvelope de iarnă de calitate, precum şi cu o baterie nouă, pentru a scăpa de emoţiile pornirii motorului dimineaţa, după o noapte geroasă.

Starea pneurilor este unul dintre elementele cele mai importante deoarece uzura acestora înseamnă creşterea distanţei de frânare şi, implicit, un risc mai ridicat de producere a unui accident“, a explicat Constantin Atudosei, mecanic auto la un service băcăuan.


În afara anvelopelor şi a bateriei, specialiştii recomandă cumpărarea de lanţuri antiderapante (35-55 de lei setul), care trebuie montate pe roţile din faţă, atunci când stratul de zăpadă sau de gheaţă face imposibilă deplasarea.


Soluţii pentru
toate buzunarele


Băcăuanii care nu vor să aibă nicio problemă la iarnă trebuie să se gândească şi la „mărunţişuri“. Cele mai ieftine ştergătoare de parbriz costă 7 lei perechea, însă producătorii recomandă achiziţionarea celor originale, care pot ajunge la 40-50 de lei pentru o maşină de clasă medie.


Un set de becuri costă în jur de 12 lei, iar patru litri de lichid pentru spălarea parbrizului - 24 de lei. Spălătorul de parbriz se găseşte şi în variante mai ieftine, 6,5 lei pentru 5 litri, însă soluţia „low-cost“ este garantată la -20 de grade doar pe etichetă. O soluţie pentru dezgheţarea parbrizului costă 7,7 lei (500 mililitri), un spray special anti-îngheţ -12 lei, iar un litru de antigel concentrat-9,5 lei.

Preţuri „de iarnă“


Achiziţionarea „mărunţişurilor“ pentru sezonul rece scoate din buzunarul proprietarilor de maşini în jur de 100 de lei. Anvelopele de iarnă costă însă între 170 şi 400 de lei bucata, în funcţie de dimensiuni şi marcă. Pentru o baterie nouă, de 12 volţi, e nevoie de o sumă cuprinsă între 220 şi 450 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite