Bacău: Portret/Ruxandra Păun: O înotătoare de mare ţinută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta îşi dedică aproape tot timpul antrenamentelor de înot, iar din când în când  cochetează şi cu podiumul de modă.

Ruxandra a început  să practice înotul de la vârsta de 7 ani. Deşi la început nu a fost provocată de apă, cu timpul a ajuns să-i placă atât de mult să înoate, încât cu  greu o puteai scoate din bazin. „Am început să îndrăgesc acest sport din momentul în care părinţii mei m-au înscris la cursurile de înot organizate la bazinul olimpic. Pentru că  aveam abilităţi de înotătoare instructorul meu de atunci m-a îndrumat să iau în serios acest sport“, şi-a amintit adolescenta de 15 ani.
Ruxandra a perseverat şi în anii următori a participat la concursuri de înot, campionate interjudeţene, trecând  apoi cu uşurinţă şi la campionatele naţionale.

Aveam doar 9 ani atunci când am participat la un concurs de înot. La aproape toate competiţiile care au urmat apoi, şi s-au desfăşurat la Bacău, am urcat pe podium. În anul 2003 am câştigat la Campio-natul Naţional de Nataţie de la Bacău locul I. Au urmat apoi şi Campionatele Naţionale de  la Bucureşti, Piteşti, Brăila, Arad, unde am ajuns de fiecare dată în finală“, a mai spus sportiva băcăuancă. 


Se antrenează pentru Campionatul Naţional


Sportiva a ajuns o înotătoare de performanţă, iar peste doar o săptămână va participa la Campionatul Naţional de Nataţie de la Hunedoara.  Adolescenta speră să bifeze un nou loc pe podium, pentru a participa ulterior la Campionatul Internaţional de Înot, ce se va desfăşura în primăvară. „M-am pregătit să particip la toate probele de înot din cadrul campionatului ce se va desfăşura săptămâna viitoare. În ultimii doi ani am făcut antrenamente zilnice, cel puţin patru ore de înot şi exerciţii obligatorii“, a completat Ruxandra.


Sportiva trebuie să dea o adevărată bătălie cu timpul, toate probele de concurs fiind cronometrate.  „Voi avea ca probe de concurs: înot 50 de metri, înot stilul fluture 50 de metri şi spate 50 de metri. Îmi doresc foarte mult să obţin la această competiţie rezultate excepţionale. Cred că a venit timpul să urc din nou pe podium“, a adăugat sportiva băcăuancă.
Pasiune pentru modelling


Chiar dacă-şi doreşte o carieră în sportul pe care-l practică cu succes, băcăuanca vrea să se axeze în viitor şi pe modelling. De altfel, podiumul nu-i este străin. În ultimul an a prezentat mai multe colecţii ale unor firme din Bacău şi a avut câteva apariţii în emisiuni TV. „Modellingul mă atrage foarte mult, de aceea cred că cel puţin zece ani de acum încolo voi încerca să-mi construiesc o carieră în acest domeniu. Nu voi renunţa însă nici la înot. Atât înotul, cât şi modellingul mă pasionează şi reprezintă plăcerile vieţii mele“, a încheiat băcăuanca.

Întrebări şi răspunsuri
Te-ar interesa o carieră de antrenor?
Mi-ar plăcea să devin antrenoare de înot. Aş putea iniţia şi alţi copii în tainele acestui sport, ceea ce m-ar face fericită. 

 
Până la ce vârstă crezi că vei putea activa ca model?
Sunt abia la început. Intenţionez să mă menţin cât mai mult timp în modeling. Nu pot estima cu exactitate, dar cred că 10 ani de-acum încolo voi putea face modă fără probleme.

Ce-i place
Îi place foarte mult să-şi petreacă timpul liber cu prietenii şi să se plimbe prin parcuri şi mall-uri. De asemenea, îi place pizza.

Ce nu-i place
Ruxandrei nu-i place iarna pentru că o indispune. Nu suportă oamenii nepunctuali, dar nici pe cei care sunt scoşi în faţă fără a avea merite deosebite.

Profil
Născută. 12 aprilie 1994, Bacău.
Studii. Elevă în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv, Bacău.
Familie. Locuieşte cu părinţii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite