Bacău: Un copil a făcut sărituri în cap la îndemnul amicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Un copil a făcut sărituri în cap la îndemnul amicilor
Bacău: Un copil a făcut sărituri în cap la îndemnul amicilor

Colegii de joacă au filmat „spectacolul“, iar copilul a ajuns „vedetă“ pe site-ul www.youtube.com. Poliţiştii l-au găsit pe copil nevătămat. Mai citiți Bungee-jumping cu copii la Prăjoaia

Poliţiştii din comunele Livezi şi Sănduleni au intrat în alertă, după ce au văzut pe site-ul youtube.com un filmuleţ în care un copil sărea în cap, la îndemnul colegilor de joacă. Imaginile filmate în satul Prăjoaia, din comuna Livezi, îl surprind pe Adrian, în timp ce sare în cap de pe o băncuţă, direct pe pământul bătătorit.


Acesta este încurajat să facă gestul riscant de către mai mulţi copii şi tineri, care râd, în timp ce filmează saltul. Filmul are aproximativ 40 de secunde şi se termină imediat ce Adrian se plânge că-l doare capul şi spune că nu mai vrea să sară.

Adrian a fost lăsat de mamă în grija bunicii


Oamenii legii din Livezi s-au sesizat şi au început să-l caute pe copil, îngrijoraţi de eventualele urmări ale saltului. În urma cercetărilor, aceştia au aflat că băiatul are 7 ani, este din comuna Sănduleni şi se află în grija bunicii deoarece mama sa este plecată la muncă în Italia. Acesta obişnuieşte să se joace în satul Prăjoaia, localitatea fiind apropiată de Sănduleni. Copilul le-a povestit poliţiştilor că nu a păţit nimic şi că „isprava“ sa a avut loc în urmă cu câteva săptămâni.

Pe fir a intrat şi Protecţia Copilului


„În urma acestui caz, ne-am autosesizat, am identificat persoanele implicate şi am început cercetările. Urmează să stabilim împrejurările exacte în care a avut loc această situaţie şi măsurile ce se impun“, a declarat comisarul-şef Ioan Boaru. Cazul a ajuns şi în atenţia asistentului social din comună. „Monitorizăm copiii care au fost implicaţi în acest joc şi vom transmite toate informaţiile Direcţiei pentru Protecţia Copilului“, a precizat Dana Ionescu, asistent social la primăria comunei Livezi.


Bunica băiatului, Domnica Rusu, a spus că a ştiut de joaca periculoasă a copilului, dar nu s-a îngrijorat prea tare, văzând că acesta nu a avut de suferit de pe urma săriturilor în cap. Mama băiatului este plecată la muncă în Italia, iar bunica le-a promis poliţiştilor şi asistentului social că va supraveghea de-acum joaca puştiului, pentru ca acesta să nu-şi mai pună sănătatea în pericol.

Teribiliştii, tot mai populari pe internet

Site-ul www.youtube.com este tot mai atractiv pentru tinerii teribilişti, care comit fapte periculoase sau chiar ilegale şi apoi le „urcă“ pe internet, ca să se laude prietenilor. În urmă cu câteva luni, un tânăr din Bacău şi-a făcut celebru prietenul de 12 ani, care s-a lăsat filmat în timp ce conducea cu viteză, în Bacău, BMW-ul mamei sale. Băiatul a fost amendat atunci de poliţişti, însă cazurile de filme cu fapte stupide continuă, iar tinerii din Bacău sunt printre cei mai activi din acest punct de vedere.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite