Bacău: Un fost ofițer de armată și-a împușcat tatăl

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Un fost ofițer de armată și-a împușcat tatăl
Bacău: Un fost ofițer de armată și-a împușcat tatăl

Bărbatul a tras cu pistolul în propriul tată supărat fiind pe faptul că propriul părinte nu i-a dat voie să mai folosească pompa de apă din curte

Ioan Pintea (74de ani) din comuna Berzunți a fost împușcat în abdomen de Viorel Pintea (50 de ani), fiul său, cu un pistol cu bile de cauciuc chiar în fața curții în care băiatul și-a petrecut copilăria. Viorel Pintea, fost ofițer în armată, a luat decizia de a-și împușca tatăl după ce acesta din urmă i-a interzis să mai folosească sursa de apă de pe pământul care i-l lăsase moștenire.

Pentru a regla definitiv conturile între el și propriul părinte fostul ofițer a apelat la glonț și a tras fără să stea prea mult pe gânduri trei focuri de armă asupra bătrânului.

 La întreaga scenă a asistat și mama lui Viorel care nu a putut interveni între cei doi pentru a aplana conflictul. ”Băiatul meu locuiește în București dar a venit la țară pentru că își construiește o casă. S-a certat cu fratele său iar noi am luat decizia să nu-i mai dăm voie să folosească sursa de apă de pe pământul care i l-am dat. Din acest motiv și-a împușcat tatăl”, ne-a povestit Maria Pintea, mama fostului ofițer.

Bătrânul vrea să-și vadă fiul după gratii

Din fericire pentru bătrân glonțul nu i-a pus viața în pericol însă este hotărât să își dea fiul în judecată. ”Nu-l pot ierta. Este foarte violent. Dacă a ajuns să tragă în mine înseamnă că pentru el eu nu-i mai sunt tată. Vreau să ajungă în pușcărie”, ne-a declarat Ioan Pintea în timp ce medicii îi acordau primul ajutor.

Poliția face cercetări să vadă dacă bărbatul avea permis de port armă și cum s-a întâmplat întreaga scenă. ”Bărbatul este reținut de noi și și-a recunoscut fapta. Momentan facem cercetări să vedem împrejurările în care s-a petrecut fapta și dacă vinovatul avea sau nu permis de port armă”, ne-a declarat agent șef principal Dumitru Georgică, din cadrul Serviciului Arme, Muniție și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite