30 de gospodării inundate în urma ploilor. Două familii au fost evacuate din locuințe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 30 de gospodării din localitatea băcăuană Căiuţi au fost inundate, marţi dimineaţă, în urma unei ploi torenţiale, două familii fiind evacuate din locuinţe, iar DN 11 A Oneşti - Bacău a fost blocat temporar din cauza aluviunilor ajunse pe şosea, notează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, cele 30 de gospodării, între care şi două locuinţe, au fost inundate după revărsarea râului Mateiaş, care traversează satul Căiuţi.
Patru persoane din cele două locuinţe inundate au fost evacuate de pompieri cu o barcă. Între cele patru persoane se află şi un copil.

Totodată, traficul pe DN 11 A a fost blocat temporar pentru maşini, pe o distanţă de 50 de metri, între localităţilor Coţăfăneşti şi Căiuţi, întrucât şoseaua era acoperită cu aluviuni aduse de torenţi de pe versanţi.

„În toate cele 30 de gospodării, inclusiv în locuinţe, se intervine pentru evacuarea apei cu motopompe. De asemenea, pe sectorul de drum acoperit cu aluviuni se acţionează cu două utilaje de la Drumuri Naţionale şi de la Primăria din Căiuţ, astfel încât traficul să se reia în condiţii normale în cât mai scurt timp. Din cauza aluviunilor de pe şosea pentru mai bine de jumătate de oră au circulat doar autovehicule de mare tonaj", a declarat, marţi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Tot în cursul dimineţii de marţi, alte cinci gospodării dintr-un cartier din municipiul Oneşti au fost inundate, fiind vorba de curţi, grădini şi beciuri, ISU intervenind cu o autospecială şi trei motopompe pentru evacuarea apei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite