Bacău: Şi-a ucis fetiţa „ca să scape lumea de rău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Şi-a ucis fetiţa „ca să scape lumea de rău“
Bacău: Şi-a ucis fetiţa „ca să scape lumea de rău“

Membrii familiei fac demersuri pentru ca fostul sportiv de performanţă să fie eliberat din arest pentru o expertiză medicală.

Alexandru Gavrilă, boxerul băcăuan care şi-a ucis cu sălbăticie fetiţa de numai trei ani şi jumătate, ar fi declarat ieri instanţei de judecată că a comis crima împotriva diavolului. Potrivit unor surse neoficiale, fostul sportiv de performanţă le-ar fi spus magistraţilor că şi-a omorât copilul ca să scape lumea de rău.

Membrii familiei şi avocatul lui Gavrilă susţin în continuare că boxerul de 25 de ani nu a avut discernământ în momentul în care şi-a căsăpit fetiţa. „Am cerut internarea medicală, însă cererea nu a fost aprobată. Clientul are sincope de raţionament. Acest lucru a fost vizibil în discursul său“, a declarat avocatul Petru Ivaşcu.

Internat în urma unui atac de panică

Reporterii „Adevărul de Seară“ au descoperit că Gavrilă a ajuns la spital din cauza unui atac de panică cu doar o zi înainte de teribila crimă. Potrivit medicului Costel Sălbaticu, de la Unitatea de Primire Urgenţe Bacău, fostul boxer şi-ar fi revenit la scurt timp. Familia sportivului continuă demersurile pentru efectuarea unei expertize medicale care să-i stabilească gradul de dicernământ. Pe de altă parte, procurorul care se ocupă de caz a declarat că Gavrilă a recunoscut fapta şi că nu regretă ce a făcut.

A fost campion naţional la box

Până acum cinci ani, Alexandru Gavrilă era una dintre marile speranţe ale sportului românesc. Boxer de performanţă, acesta a ajuns campion naţional la categoria sa de greutate, 81 de kilograme, şi a obţinut rezultate notabile în competiţii. S-a lăsat însă de sport şi a plecat la muncă în Anglia, ca să câştige bani pentru a-şi cumpăra un apartament în Bacău. Antrenorul de box Relu Auraş, care l-a avut elev, nu-şi poate explica situaţia în care a ajuns Gavrilă. „Nu aş fi crezut posibil aşa ceva. Ca sportiv, era foarte bun şi disciplinat. Era cuminte ca o fată“, a declarat antrenorul Relu Auraş.

Şi-a ucis copilul cu sânge rece

Fostul pugilist este acuzat că duminică, în jurul orei 15.00, a intrat în camera din casa socrilor unde dormea fetiţa şi a înjunghiat-o în piept şi în gât. Ulterior, a ieşit din casă, s-a urcat în maşina personală şi a intrat în plin într-un autobuz plin de călători. Mai mulţi pasageri şi şoferul criminal au ajuns la spital cu răni uşoare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite