Bacău: Se dau bani pentru tinerii fermieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău:  Se dau bani pentru tinerii fermieri
Bacău: Se dau bani pentru tinerii fermieri

Agricultorii băcăuani au ocazia de a accesa fonduri europene nerambursabile de până la 25.000 de euro.

Tinerii femieri cu vârsta până în 40 de ani au ocazia de obține fonduri europene nerambursabile prin Oficiul Județean al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit pentru a-și dezvolta afacerile.

Agenția a lansat a doua sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 112 ”Instalarea tinerilor fermieri”, ce se va derula până pe data de 30 noiembrie. Reprezentații instituției au făcut public faptul că beneficiarii acestei măsuri sunt persoanele fizice sau juridice care desfășoară activități agricole și au o exploatație cuprinsă între 6 și 40 de unități de dimensiune economică (UMD).

Terenul trebuie să fie pe teritoriul țării noastre și de asemenea, să fie înregistrat la Registrul Fermelor sau Registrul Agricol. Solicitanții de fonduri nerambursabile trebuie să facă parte dintr-o asociație familială sau să aibă autorizație individuală ca intreprinzători titulari ai unei intreprinderi individuale. 

La nivel de țară, sunt programate pentru acestă măsură fonduri în valoare de 337.221.484 de euro, din care 20% este contribuția Guvernului României și 80% contribuția Uniunii Europene. Pentru persoanele care au o exploatare cu dimensiunea minimă de 6 UMD sprijinul este de 10.000 de euro.

Tinerii care fac dovada că au mai mult pot primi și până la 25.000 de euro.

Cei interesați de acest program pot depune cereri zilnic la Agenția de Plăți până pe 30 noiembrie ora 12.00. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite