Bacău: 800 de familii prinse la furat de lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E.ON Moldova a găsit sute de oameni branşaţi ilegal

Cele 800 de familii descoperite în ultima lună că furau energie electrică vor fi puse la plata consumului din urmă.

E.ON Moldova a trimis în judeţul Bacău, în urmă cu o lună, peste 100 de lucrători din mai multe judeţe ale ţării. Aceştia verifică zilnic instalaţiile şi echipamentele, iar una dintre misiuni este să depisteze consumatorii branşaţi ilegal la reţeaua de curent electric. Până acum au prins 800 de familii branşate ilegal.

„Au fost semnalate o serie de disfuncţionalităţi în alimentarea cu energie, iar E.ON Moldova Distribuţie a decis extinderea acţiunii prin verificări menite să identifice cazurile de consum fraudulos de energie“, a precizat Sorin Munteanu, de la Departamentul de Relaţii Publice şi Comunicare al E.ON Moldova. Echipele de control vor mai rămâne în Bacău până la începutul lunii decembrie.

Branşaţii ilegal vor fi puşi la plăţi retroactive

Potrivit oficialilor companiei E.ON, capacitatea reţelei este calculată astfel încât să furnizeze energie la parametri normali tuturor consumatorilor racordaţi legal, dar acest calcul poate fi efectuat doar în baza consumului cunoscut de energie electrică, nu şi a celui fraudulos. „E.ON Moldova Distribuţie atrage atenţia celor care consumă energie în mod fraudulos că, furtul de energie prin intervenţii neautorizate sau instalaţii improvizate poate duce la accidente grave“, a adăugat Sorin Munteanu.

Consumatorii branşaţi ilegal vor fi puşi să plătească consumul din urmă, în momentul în care vor fi descoperiţi. „Compania nu tolerează consumul fraudulos şi va factura, în conformitate cu normele legale în vigoare, consumul retroactiv pentru consumatorii ilegali descoperiţi“, a precizat oficialul E.ON. Băcăuanii sunt de acord cu verificările E.ON, cu condiţia ca pe viitor clienţii să beneficieze de servicii de calitate.

„Este bine că mai descurajează hoţii de curent, dar aş vrea să fie atenţi şi la defecţiuni, că se ia curentul prea des. Eu locuiesc în centru, dar m-am săturat de cât de des cade curentul“, ne-a spus Ioan Stoenescu, pensionar.

Mai multe informaţii de la abonaţi
E.ON îşi actualizează baza de date cu consumatorii de energie electrică din judeţul Bacău. Prin această acţiune sunt completate informaţii referitoare la titularul contractului, datele de identificare ale acestuia (nume, adresă, etc.) şi informaţii legate de caracteristicile tehnice ale contoarelor.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite