Bacău: Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate oraşul tău (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate oraşul tău (CAMPANIE)
Bacău: Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate oraşul tău (CAMPANIE)

Timp de 12 zile, ziarul „Adevărul de Seară“ va face o radiografie a Bacăului anului 2030, aşa cum şi-l imaginează băcăuanii şi edilii.

„Adevărul de Seară“ începe de astăzi campania „Cum va arăta Bacăul peste 20 de ani“. Până pe 23 octombrie, băcăuanii, autorităţile locale, arhitecţii, reprezentanţii mediului de afaceri din Bacău îşi vor prezenta pe rând dorinţele, planurile şi argumentele care vor conduce în final la modificarea imaginii oraşului în următorii 20 de ani.

Viitorul urbanistic al oraşului, starea drumurilor, magazinele şi pieţele, circulaţia autovehiculelor, viaţa culturală şi economică se vor afla printre principalele teme abordate în următoarele 12 zile. „Imaginea oraşului Bacău va fi una total schimbată peste 20 de ani. Arhitectura municipiului se va modifica substanţial, iar traficul auto se va îmbunătăţi mult“, ne-a dezvăluit Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Şosea de centură şi locuri de joacă
Potrivit planului urbanistic, peste 20 de ani, băcăuanii vor locui în blocuri reabilitate termic şi acoperite cu tablă amprentată în culori vii, iar spaţiile de joacă pentru copiii nu vor lipsi din niciun cartier. De asemenea, ambuteiajele vor deveni istorie.
Edilii locali promit că peste două decenii municipiul Bacău va avea deja o şosea de centură, o linie separată pentru autobuze şi maşini de intervenţie, dar şi legătură directă cu autostrada Iaşi - Târgu Mureş.

Nici sănătatea nu a fost uitată. Autorităţile locale ne asigură că municipiul Bacău va avea cel puţin un spital nou. Planurile dezvăluite de Primărie pentru următorii 20 de ani i-a luat pe unii băcăuani prin surprindere.

„Sunt lucruri absolut necesare, însă anumite proiecte mi se par fantasmagorice. Nu cred că blocurile vor fi acoperite toate cu tablă viu colorată. Nu cred nici în faptul că autobuzele vor avea o banda specială de mers“, ne-a declarat Cristinel Pogar, un băcăuan căruia reporterii „Adevărului de Seară“ i-au dezvăluit o parte dintre proiectele pe care administraţia locală le pregăteşte pentru Bacăul anului 2030.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite