Scandal cu dare de mită la o firmă de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătenii au blocat drumul Foto: Arhivă
Sătenii au blocat drumul Foto: Arhivă

Costică Cojoc, reprezentantul firmei Grup Atyc, a fost prins în flagrant în timp ce dădea mită unui poliţist de la Rutieră. Din cauza acestei societăţi, la începutul săptămânii, 300 de localnici din Nicolae Bălcescu au protestat pe E85.

Magistraţii au decis aseară ca reprezentantul firmei Grup Atyc, Costică Cojoc, să fie cercetat în stare de libertate, după ce bărbatul a fost reţinut 24 de ore. Omul a fost prins în flagrant de ofiţerii Anticorupţie marţi seară, în timp ce încerca să dea mită 200 de lei unui poliţist. Acesta îi cerea omului legii să închidă ochii la faptul că firma pe care o reprezenta nu avea nici inspecţia tehnică periodică şi nici asigurarea obligatorie pentru microbuzele de transport.

Şoferul microbuzului a povestit firul evenimentelor

Totul a început marţi, în jurul orei 13.00, pe drumul dintre localităţile Valea Mare şi Roşiori, din Bacău, când un agent de poliţie a tras pe dreapta un microbuz al firmei pentru control. „Eu aveam actele mele personale, însă ale maşinii nu ştiam unde sunt. L-am sunat pe şeful meu, Costică Cojoc, şi l-am întrebat unde sunt actele pentru că m-a oprit Poliţia. Între timp, poliţistul a început să dea jos numerele de înmatriculare şi să percheziţioneze microbuzul, unde erau 10 pasageri", a povestit Dragoş Ciucur (22 de ani), şofer al microbuzului depistat în trafic.

FOTOGALERIE Revoltă spontană în comuna băcăuană Nicolae Bălcescu pentru transport UPDATE

Acesta susţine că şeful lui i-a spus că documentele maşinii sunt sub tahograf, însă să aibă grijă că ITP-ul şi RCA-ul sunt expirate. „În scurt timp, şeful a ajuns unde m-a oprit Poliţia şi a stabilit cu agentul să se întâlnească după ora 17.00 undeva în oraş ca să rezolve lucrurile", a completat şoferul.

Între timp, poliţistul i-a sesizat pe ofiţerii Anticorupţie, care au realizat flagrantul în zona Tic-Tac. Ciucur a mai afirmat că lucrează de trei luni la această societate, nu şi-a primit salariu, iar şoferii erau şi mecanici auto. „Noi reparam maşinile, le legam pe dedesubt cu sârmă fără garanţie, fără nimic",  a spus şoferul (foto).

Şoferul microbuzului de la Bacău

Săteni revoltaţi din cauza firmei

Cojoc a fost încătuşat marţi seară de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Bacău, iar aseară magistraţii au decis ca el să fie cercetat în libertate. „Acţiunea a fost realizată de ofiţerii DGA, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi cu sprijinul SRI", a declarat comisarul şef Ovidiu Neicuţescu, purtător de cuvânt la DGA Bacău.

Firma Grup Atyc cu sediul în Târgovişte,  are în jur de 20 de trasee de transport în comun în localităţile din judeţul Bacău. Printre care şi cel din comuna Nicolae Bălcescu. La începutul acestei săptămâni, mai bine de 300 de săteni din localitate au blocat E85 pentru că firma de transport nu le-a eliberat abonamente şi autobuzele nu veneau în staţii. Şeful firmei Cătălin Grigore nu a putut fi contactat telefonic. „Este într-o şedinţă de câteva ore", a afirmat secretara Nicoleta Ştefan, care a răspuns la telefonul şefului său.

________________

A lovit cu maşina o femeie

Cojoc a fost anchetat pentru omor din culpă în 2010 deoarece a lovit cu maşina o femeie de 42 de ani care, în urma impactului, a murit la spital. Potrivit unor apropiaţi, victima era o cunoştinţă de-a bărbatului. Atât soţia lui Cojoc, cât şi avocata sa refuză să facă orice declaraţii despre incident.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite