Reţea de sclavie: zeci de copii erau puşi să muncească 17 ore pe zi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Trei bărbaţi au fost reţinuţi de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), după ce într-un sat din Covasna au fost găsiţi opt minori şi 17 adulţi sechestraţi şi obligaţi să lucreze în agricultură câte 17 ore pe zi, ei fiind înfometaţi şi terorizaţi.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane şi trafic de minori", informează, vineri, DIICOT, într-un comunicat de presă.

În perioada august - septembrie 2012, inculpaţii Gheorghe Ghe. Niţă (37 de ani), Cătălin Panaite (34 de ani) şi Gheorghe I. Niţă (54 de ani), din Bacău, au recrutat un număr de 25 de victime, dintre care opt minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, le-au transportat în comuna Zăbala, satul Peteni, judeţul Covasna şi le-au exploatat prin obligarea la muncă în agricultură, arată sursa citată.

Conform procurorilor, membrii grupării i-au obligat pe copii să lucreze până la 17 ore pe zi, fără a fi plătiţi şi le-au impus un regim de muncă necorespunzător..

Victimele au fost în mod repetat supuse unor violenţe fizice şi psihice şi cazate în condiţii improprii, fără a li se asigura hrana şi igiena corespunzătoare.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite