Marius Stănilă, directorul CET Bacău, trimis în judecată de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Ion Stănilă, director comercial al CET-ului din Bacău și cumnatul primarului Romeo Stavarache, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de şantaj şi abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului, Stănilă, ca director al societății, a decis ca societatea CET să nu mai furnizeze energie electrică către pista de karting, aflată în vecinătate.

Pista de antrenament pentru piloții de karting este proprietatea lui Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului. Moneda de schimb cerută de Stănilă pentru reluarea furnizării de energie electrică a fost sistarea tuturor dezvălurilor publicate în ziarul local, administrat tot de Sechelariu, despre mai multe nereguli și ilegalități făcute la CET Bacău.

"Actele de constrângere s-au realizat prin ameninţarea cu sistarea furnizării de energie electrică către firmele reprezentate de partea vătămată şi cu neîncheierea unui nou contract de furnizare de energie electrică. În acest scop, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Marius Ion Stănilă a refuzat să comunice uneia dintre societăţile comerciale reprezentate de partea vătămată oferta de furnizare de energie electrică, deşi era obligat să facă acest lucru de legislaţia în domeniu", arată DNA.

Societatea comercială, care nu a mai putut încheia contract de furnizare a energiei electrice, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 148.144 de lei, reprezentând prejudiciul estimat cauzate de imposibilitatea de a funcţiona în condiţii normale.

Contactat telefonic, Stănilă neagă faptul că ar fi condiționat încheierea unui contract între CET și societatea lui Sechelariu prin sistarea dezvăluirilor din ziar. “Nu i-am șantajat cu  nimic. Le-am zis doar să intre cu toată documentația în legalitate. Contractul expirase și trebuia făcut altul nou și lipseau unele documente. Restul sunt povești...”, a declarat directorul comercial al CET Bacău.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Bacău.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite