Bacău: 2.000 de absolvenţi notaţi cu 10 la limba română oral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din candidaţii băcăuani au punctaj maxim la prima probă de la BAC

Tinerii s-au declarat mulţumiţi de gradul de dificultate a subiectelor şi de corectitudinea profesorilor.

Peste 1.900 de absolvenţi de liceu au luat note maxime în acest an la prima probă a examenului de „maturitate”. Din totalul de 6.124 de elevi care s-au înscris la bacalaureat, 31,55% din candidaţi au promovat cu brio proba orală la limba şi literatura română. Buna pregătire a elevilor i-a impresionat pe profesorii evaluatori, care nu s-au aşteptat la aceste rezultate.

„Nu credeam că voi vedea atât de mulţi candidaţi bine pregătiţi. Au dovedit, fără emoţii, că stăpânesc limba şi literatura română şi, prin urmare, i-am recompensat conform baremului”, ne-a spus Elena Teodorescu, profesor evaluator. La nivel de judeţ, procentul candidaţilor care au obţinut note între 7 şi 9 este de 55,6%.

„Faptul că foarte mulţi candidaţi au luat note bune ne bucură mult. Apreciem interesul acestora pentru obţinerea unor rezultate excelente la probele orale şi sperăm că se vor descurca la fel de bine şi la probele scrise”, ne-a declarat Daniela Bilbor, vicepreşedinta Comisiei de bacalaureat la nivelul judeţului Bacău. Absolvenţii spun că subiectele au fost relativ uşoare, iar majoritatea profesorilor au fost corecţi la notare. „Proba orală nu mi s-a părut foarte dificilă. Contează să ai şi puţin noroc. Profesorii au notat corect, lucru pe care îl pot spune toţi cei care au susţinut examenul”, a subliniat Cristina Vîrlan, absolventă care a obţinut nota 9 la proba A.

Începe „scrisul“

De mâine, absolvenţii vor susţine probele scrise. „Vineri, tinerii de clasa a XII-a vor susţine proba scrisă la limba şi literature română. Să sperăm că se vor descurca la fel de bine ca şi până acum, pentru a putea obţine medii mari la finalul bacalaureatului”, ne-a mai spus Daniela Bilbor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite