Ziua Porților Deschise la pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor putea testa pe viu furtunurile cu apă ale pompierilor
Copiii vor putea testa pe viu furtunurile cu apă ale pompierilor

Mâine, ora 12.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene" al judeţului Bacău va organiza Ziua „Porţilor Deschise".

Evenimentul va avea loc cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. „Activităţile desfăşurate cu această ocazie au o tematică specifică privind popularizarea şi conştientizarea populaţiei, a cadrelor didactice şi a elevilor cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă", a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Bacău.

În plus, peste 80 de elevi din ciclul gimnazial, de la Şcoala cu Clasele I-VIII „Ion Luca" Bacău şi Şcoala cu Clasele I-VIII „Alecu Russo" Bacău, vor afla lucruri noi despre cunoaşterea modului de apelare a serviciului unic pentru situaţii de urgenţă 112, cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă (incendiu, cutremur, inundaţii, descoperirea elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflictelor militare).

Copiii se vor juca cu furtunurile cu apă

De asemenea, copiii vor avea ocazia de a urca într-o maşină de pompieri, de a urca pe scara autoscării mecanice şi să se joace cu furtunurile cu apă. Totodată, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene" al judeţului Bacău le vor prezenta celor mici tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, cât şi exerciţii demonstrative de stingere a unui incendiu şi de salvare a unei victime aflată la înălţime.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite