Ziua Națională, sărbătorită la Bacău cu paradă militară şi spectacole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 1 Decembrie 2011, orele 10:00, festivitatea oficială de depunere a unor jerbe şi buchete de flori din Bacău, va avea loc la Monumentul Eroilor Întregirii Neamului din Cimitirul Eroilor „Poligonul de Tragere", de pe strada Constanţei.

În Piaţa Tricolorului, începând cu orele 12:00, vor fi rostite alocuţiuni referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, de către reprezentanţii autorităţilor locale. După acest moment se va desfăşura un spectacol cultural-artistic, activitatea încheindu-se cu defilarea gărzii de onoare.

 Etapele ceremonialului vor fi:

 - primirea oficialităţilor

 - intonarea Imnului Naţional al României

 - oficierea ceremonialului religios

 - depuneri de jerbe şi buchete de flori în acordul Imnului Eroilor

 - defilarea gărzii de onoare.

 Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bacău, prin compartimentele de resort, va lua măsuri ca între orele 09:45 - 10:45 să închidă circulaţia între: trecerea la nivel cu cale ferată şi intersecţia Str.Constanţei cu Str.Constantin Muşat. Totodată, va asigura deplasarea fluentă şi în siguranţă a delegaţiilor participante la această manifestare.

 La ceremonial vor fi prezenţi urmaşi ai eroilor căzuţi pentru Patrie, veterani de război, cadre militare active, în retragere sau în rezervă, elevi, studenţi.

Activitatea se încheie cu defilarea Gărzii de Onoare, asistenţa deplasându-se în faţa cimitirului pentru a primi onorul militar.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite