Ziua Internaţională Anticorupţie, marcată şi în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 9 decembrie este Ziua Internaţională de Luptă împotriva Corupţiei
Pe 9 decembrie este Ziua Internaţională de Luptă împotriva Corupţiei

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Bacău organizează vineri, 9 decembrie, în Bacău, Oneşti, Moineşti, Comăneşti şi Buhuşi, activităţi de informare, dar şi întâlniri cu localnicii, pe teme de prevenire şi combatere a corupţiei la nivel naţional şi judeţean.

Evenimentele au loc cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, ce se sărbătoreşte în fiecare an, pe 9 decembrie.

În toate localităţile menţionate, cetăţenii se pot întâlni cu ofiţeri D.G.A. şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, cărora le pot adresa întrebări sau discuta probleme legate de acest fenomen.

Poliţiştii anticorupţie îndeamnă cetăţenii să se opună oricărei forme de corupţie la adresa unui funcţionar al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi să ia atitudine, ori de câte ori sunt puşi în faţa unei astfel de situaţii. "Acţiunea urmăreşte creşterea nivelului de conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie, precum şi informarea acestora cu privire la modalităţile de luptă împotriva acestui fenomen", a declarat Roland Filipescu, purtător de cuvânt al DGA Bacău.

Cei prezenţi la eveniment vor primi pliante şi fluturaşi cu mesaje anticorupţie. "Rugăm cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să ne sesizeze, ori de câte ori este nevoie, la linia verde anticorupţie 0800.806.806", a mai adăugat Filipescu.

La acţiune participă tineri voluntari din liceele băcăuane.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite