„Zilele Buhușiului“ și „Bâlciul anual“ au atras mii de petrecăreți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sărbătoarea orașului au luat parte și locuitorii comunelor din apropiere. Daniela Gyorfi, Lavinia și Connect-R au încins atmosfera, iar micii și berea nu au lipsit din meniul petrecăreților.

În acest weekend, Orașul Buhuși este în sărbătoare. Pe scena amplasată în fața Casei de Cultură din centrul orașului au fost invitate să cânte mai multe nume sonore ale muzicii românești. Sâmbătă au concertat Connect-R, Daniela Gyorfi, Lavinia, Alexandru Arșinel, iar duminică urmează să cânte Nicola, Compact dar și Busuiocul. În același timp,  în perioada 8-14 septembrie, în oraș se desfășoară „Bâlciul anual". Nu lipsesc micii și berea, frigăruile, cârnații, dar nici produsele tradiționale din carne de porc și oaie.

Comercianții au adus multe jucării pentru copii, dar și jocuri specifice bâlciului. Nu lipsesc mașinuțele, „ciocanele", tirul sau ruleta, prin care poți câștiga un urs sau o sticlă de spumant. „Vin de fiecare dată când se organizează acaestă sărbătoare. E frumos, nouă la țară ne lipsește distracția", a spus Gheorghe Pal, din comuna Blăgești.  

„Zilele Buhușiului" sunt organizate de primărie, cu fonduri de la bugetul local. Onorariile artiștilor, scena și artificiile au o finanțare de 69 de mii de lei.  „Sunt mulțumit cum a ieșit până acum și mă bucură că au venit mulți din localitățile Costișa, Blăgești sau Gârleni. Sunetul mi se pare foarte bun. Așteptăm focurile de artificii", a spus primarul Ionel Turcea.

Orașul Buhuși are peste cinci secole. Așezarea a fost atestată în 1438 sub numele de Bodești (astăzi cartier). Terenurile pe care se întinde astăzi localitatea au fost deținute de familia boierească Buhuș. „Orașul este atestat documentar în 1547, când se pomenește de lupta de la Orbic", a mai spus primarul Turcea. În secolul al 1819, Buhușiul este ridicat la rang de târg deoarece devenise un important centru meșteșugăresc.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite