Zeci de liceeni s-au făcut Iepuraşi de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

45 de adolescenţi au strâns fonduri pentru cei nevoiaşi. Aceştia au pictat, au cântat şi au dansat pentru a face rost de bani necesari cumpărării de alimente pentru  81 de familii cu situaţii materiale precare.    

Aproximativ 50 de elevi de la patru licee din Bacău au intrat, timp de două zile, în pielea iepuraşului de Paşte. Aceştia, împreună cu Fundaţia de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău au desfăşurat în incinta Arena Mall din Bacău campania „De Florii ne distrăm şi suntem darnici“. Elevii, voluntari activi ai FSC, au confecţionat obiecte decorative specifice Paştelui, pe care le-au oferit băcăuanilor contra unei sume modice de bani. „Scopul acestei acţiuni este strângerea de fonduri necesare pentru a cumpăra alimente familiilor nevoiaşe din satele Slobozia Nouă şi Coloneşti“, ne-a declarat Ionuţ Chiriţă, purtătorul de cuvânt al FSC Bacău.


Copii implicaţi în acţiune


Această campanie şi-a propus să-i implice, alături de voluntari, şi pe copiii aflaţi în trecere la mall cu părinţii sau bunicii. Prichindeii au fost invitaţi de organizatori să participe direct la crearea obiectelor scoase la vânzare. „Le-am oferit copiilor posibilitatea să coloreze ei singuri diverse obiecte din ipsos pe care noi le vindem în scop caritabil. În felul acesta îi stimulăm să fie creativi, dar şi să fie darnici cu cei din jurul lor“, ne-a spus încântată Alina Stamatioiu, voluntară.


Alături de voluntarii de la FSC, la acţiune au luat parte şi 11 micuţi artişti de la Palatul Copiilor Bacău. Aceştia le-au oferit băcăuanilor un spectacol muzical care i-a ţinut în priză mai mult de o oră. „Pentru ei a fost prima dată când au participat la un astfel de eveniment. Sunt copii talentaţi care au obţinut numeroase premii la concursuri de interpretare din ţară şi străinătate“, ne-a declarat Claudiu Filip, profesor de muzică la Palatul Copiilor. Campania  „De Florii ne distrăm şi suntem darnici“ se va încheia peste o săptămână, când peste 81 de familii nevoiaşe din judeţul Bacău vor primi alimente şi cadouri cu ocazia sărbătorilor de Paşte.


Scrisori disperate


„Aceste familii ne-au trimis scrisori prin care ne-au solicitat ajutorul. Sunt oameni cu posibilităţi materiale foarte precare. Această campanie a însemnat şi o mediatizare a cazurilor lor, chiar în faţa băcăuanilor“, ne-a declarat Gabriel Măgureanu, coordonatorul Centrului de Voluntariat FSC Bacău.

Paştele într-o familie cu zece copii


Familia Gheorghiţă locuieşte în satul Belcinoasa şi are zece copii. Pentru ei, Paştele este doar o sărbătoare în care sărăcia îi face să se simtă şi mai tare loviţi de soartă. Părinţii nu lucrează, iar singura sursă de venit a familiei este alocaţia celor mici. În ajutorul lor şi a altor 80 de familii din judeţ au sărit elevii voluntari. Ei au pictat, au dansat şi au cântat pentru a-i sensibiliza pe băcăuani să-i ajute pe cei nevoiaşi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite