Zeci de gospodării din Săucești au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zi de iulie a adus disperare în zeci de familii din satul Schineni, comuna Săucești, după ce porțiuni din digurile ridicate nu au rezistat, iar Siretul s-a revărsat în curți și case.

Comuna Săucești arăta în această dimineață ca o localitate aflată sub asediu, din cauza camioanelor pline cu militari și a mașinilor de Pompieri, Salvare și Poliție. Zeci de familii s-au trezit cu apa în case. "Este vina autorităților, că nu au făcut digul cum trebuia. Acum am numai apă în casă și în curte, și la fel este și la vecinii mei. Nu s-au organizat bine, se putea evita dezastrul ăsta", spune, cu lacrimi în ochi, Ioan Patrichi, un localnic în vârstă de 80 de ani.

Citeşte şi:
Dunărea a inundat faleza din Tulcea
Dunărea iese din matcă la Hârşova. La Tulcea, suburbia Tudor Vladimirescu este sub ape

Feteştiul sub ameniţarea Dunării

Soții Martin încearcă să scoată apa și mâlul din curte cu o lopată. "Măcar de n-ar veni și mai multă apă, că acum doi ani a fost dezastru", spune Marcel Martin, a cărui soție, Maria Martin, adaugă că autoritățile ar fi putut face mai mult ca să evite inundarea locuințelor.

"Mi-a intrat apa în curte, e jale. Acum degeaba mai muncesc să înalțe digurile, apa a trecut de ele și o să vină tot mai mare în sat", crede și Vasile Rusu. Astăzi, la ieșirea din Schineni către Siretu au fost instalate hidrobaraje, care au fost umplute cu apă din Siret, însă subprefectul Bacăului recunoaște că oamenii sunt nemulțumiți pe bună dreptate. "Au dreptate cei care acuză autoritățile, se putea face mult mai mult. Nu în astea două zile în care s-a lucrat, ci de mai mult timp trebuiau luate măsuri aici, însă s-a tărăgănat, din lipsa fondurilor. Barajul făcut de noi a fost depășit de nivelul apei în multe locuri, sperăm doar să nu mai vină o viitură mai mare. Luăm în calcul și varianta evacuării, dacă va fi cazul. Până acum sunt circa 50 de gospodării inundate", a declarat subprefectul Constantin Scripăț.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite