Zeci de absolvenţi respinşi la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această situaţie se găsesc 37 de persoane din întreg judeţul, care au absolvit Universităţile „Spiru Haret“ şi „Lucian Blaga“. 

37 de absolvenţi ai celor două universităţi care au dorit să obţină un post în învăţământ au aflat că sunt eliminaţi din cursă. Comisia de Evaluare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bacău le-a respins dosarele, pe motiv că au urmat o formă de învăţământ care nu era autorizată sau acreditată. Totodată, Ministerul nu le recunoaşte diplomele de licenţă.

„În metodologie scrie negru pe alb că nu pot fi acceptaţi cei care au absolvit o facultate care la momentul înscrierii nu era acreditată. Dacă specializarea nu a fost găsită pe listă aprobată de minister, dosarul a fost respins“, a declarat Nicu Harasemciuc, adjunct al IŞJ Bacău.

Dau vina pe minister
Alţi 16 candidaţi au ratat susţinerea examenului de titularizare pentru că nu au depus toate actele la dosar. Absolvenţii de la „Spiru Haret“ şi „Lucian Blaga“ afirmă că sunt dezamăgiţi şi totodată umiliţi de situaţia creată.

„La «Spiru» ne-a spus că facultatea e acreditată. Eu am intrat în anul I, în 2002. De unde aveam eu să ştiu ce se întâmplă până anul ăsta? Unde a fost ministerul până la ora asta? De ce nu au spus de la început că diplomele nu sunt valabile?“, se întreabă Zinica Huţuţuiu, absolventă a Secţiei Socio-Psihologie.

„E un abuz!“
Şi Maria Hongu a terminat aceeaşi facultate. Ea spune că ce se întâmplă este un abuz. „Iniţial ne-au zis că suntem acceptaţi la titularizare. Apoi s-au răzgândit. Au fost buni de gură, ne-au intimidat şi ne-au făcut să ne retragem dosarele“, s-a plâns tânăra.

Anul trecut, 33 de absolvenţi de la „Spiru Haret“ nu au fost primiţi în sălile de examen, însă au avut şansa să participe la suplinire. În acest an, nici măcar la această etapă nu vor mai fi acceptaţi.

În această sesiune, la examenul de titularizare s-au înscris aproximativ 1.800 de candidaţi pe cele 328 de posturi titularizabile. Cine nu prinde un astfel de post poate opta pentru unul de suplinitor, în total fiind peste 1.300 de locuri netitularizabile şi incomplete. Lucrările candidaţilor sunt sigilate cu autocolante care care conţin coduri de bare şi vor fi corectate în alte centre din ţară, stabilite de minister.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite