Zece poliţişti vor fi mutaţi la Ordine Publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe străzile Bacăului vor patrula mai mulţi poliţişti decât până acum. Decizia a fost luată de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău.

"Este o măsură prin care urmărim creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor. Vor fi transferaţi zece agenţi, de la alte compartimente. Este vorba despre lucrători cu experienţă, care au mai fost la Ordine Publică, şi nu e o măsură disciplinară sau de altă natură. Nu pot preciza de la ce compartimente vor fi transferaţi aceştia", a declarat subinspectorul Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Băcăuanii sunt însă de părere că siguranţa cetăţenilor depinde mai mult de pregătirea agenţilor, decât de numărul lor. "Nu e rău că sunt mai mulţi, dar era bine dacă erau angajaţi din afara sau absolvenţi de şcoală de Poliţie. Aşa, dacă îi mută dintr-o parte în alta, s-ar putea să fie afectate alte activităţi ale Poliţiei", consideră Petre Stoica.

În ultimul timp, poliţiştii băcăuani s-au confruntat cu o creştere a numărului de tâlhări, violenţe şi furturi, ceea ce a dterminat conducerea IPJ să suplimenteze numărula genţilor de ordine publică.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat poliţişti lucrează acum la Ordine Publică, deoarece, potrivit Narcisei Butnaru, această informaţie nu poate fi făcută publică.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite