Bacau: Anca Năstase: „Vreau să reprezint interesele tinerilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenta coordonează de mai bine de doi ani o organizaţie non-profit care implementează idei pentru a schimba educaţia în rândul adolescenţilor

Ca manager de dezvoltare al organizaţiei, Anca realizează şi coordonează zeci de proiecte locale, naţionale şi internaţionale de dezvoltare a tinerilor cu ajutorul educaţiei. Se întâlneşte cu specialişti din toate colţurile ţării şi contribuie împreună cu ei la dezvoltarea unor idei constructive în domeniul în care lucrează. „E ceva extraordinar să vezi cum după 10 zile de training-uri şi de seminarii ţinute de specialişti într-un anumit domeniu începi să percepi altfel realitatea şi să creşti în idei. Te motivează să faci lucrurile să se întâmple!“


Ulterior, activitatea organizaţiei s-a extins şi, de-a lungul timpului, Anca a avut ocazia de-a se implica în proiecte complexe, care au avut ca rol promovarea Bacăului şi a României peste hotare.


Vrea să fie tânăr delegat al Naţiunilor Unite


„Am participat în ţară şi în străinătate la seminarii şi întâlniri cu teme diplomatice, culturale şi educaţionale cu oameni precum Ionel Haiduc - Preşedintele Academiei Române, Maia Morgenstern, Ecaterina Andronescu sau Theodor Paleologu. Cea mai mare realizare a sa a fost aceea de a reprezenta organizaţia la un eveniment desfăşurat cu ocazia zilei de naştere a Reginei Marii Britanii.


„Am primit o invitaţie oficială să reprezint organizaţia în care îmi desfăşor activitatea chiar de la Regina Marii Britanii. A fost o onoare pentru mine”.  În luna iulie a acestui an Anca vrea să candideze pentru programul „Tânăr Delegat la Naţiunile Unite”.  Asta înseamnă că timp de un an ea va reprezenta interesele tinerilor români în Europa.  Ceea ce îi dă studentei echilibru în tot ceea ce face este scopul său de a schimba ceva în România.

„Vreau sa înfiinţez o organizaţie care să pregătească tinerii pentru sectorul instituţional românesc şi european. Am multe idei şi îmi doresc doar să am puterea necesară ca ele să devină realitate”, mai spune ea. Băcăuanca este ambiţioasă şi vrea să aibă propria ei afacere.


„Îmi doresc să am propria afacere, ca să lupt pentru ideile mele şi să lucrez cu pasiune şi dedicare pentru a le implementa. Astfel, îi faci şi pe ceilalţi să te urmeze!”

Întrebări şi răspunsuri
Ce lucruri îţi întăresc această pasiune pentru educaţie?
A. N.: Pasiunea mea pentru educaţie este întărită de oamenii pe care i-am cunoscut în această perioadă  şi cu care luam mereu contact în eforturile de a schimba ceva. Aşa am ajuns să particip la diverse evenimente organizate de ambasade, instituţii, companii şi proiecte internaţionale. 

Care sunt planurile tale de viitor?
A. N.: Contribuţia mea doresc să fie resimţită la nivel de educaţie a tinerilor pentru că în viziunea mea schimbarea trebuie să vină din această zonă. Cu tineri mai responsabili, mai bine pregătiţi şi motivaţi de ceea ce fac avem şanse mai mari să ajungem la următorul nivel - acela al unei cetăţenii europene veritabile.

ce-i place
Îi plac foarte mult călătoriile. Îndrăgeşte să petreacă mult timp cu tinerii şi să se implice în formarea lor civică.

ce nu-i place
Anca urăşte minciuna şi lucrurile duse la extrem. Nu suportă oamenii dezorientaţi, care nu ştiu ce vor să facă în viaţă şi pe cei lipsiţi de iniţiativă.

născută: 25 iulie 1986, Bacău
educaţie: a absolvit în paralel Facultatea ASE-Marketing şi pe cea de Engleză Japoneză la Bucureşti
Experienţă: este manager de doi ani a unei organizaţii non-profit
familie: necăsătorită

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite