Vor să învingă criza cu bani de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor primi fonduri nerambursabile pentru propriile afaceri
Tinerii vor primi fonduri nerambursabile pentru propriile afaceri

Prin programul „Start“, cei interesaţi vor putea primi din luna aprilie fonduri nerambursabile. Suma maximă acordată de Oficiul pentru IMM-uri va fi de 100.000 de lei.

Iustina Patrichi are în prezent un magazin unde vinde articole de îmbrăcăminte şi este foarte atentă la ştirile despre fondurile nerambursabile. Propunerea de a primi până la 100.000 de lei de la bugetul de stat pentru a-şi dezvolta afacerea i se pare foarte tentantă.

„Am venit astăzi la Oficiul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, unde m-am interesat cum pot obţine bani. Mă bucur că sunt sprijiniţi tinerii antreprenori“, a declarat Iustina Patrichi. Acelaşi lucru l-a făcut şi Loredana Pătraşcu (28 de ani), care vrea să-şi deschidă un restaurant.

„Dacă eşti tânăr ţi-e greu să începi o afacere fără sprijin. Sper ca planul meu să obţină finanţare“, a spus băcăuanca.
Şi Roxana Vâlcu a venit să se consulte vizavi de deschiderea unei spălătorii ecologice. „Am curaj, vreau să fiu femeie de afaceri. Sper că acest program va fi unul cât se poate de serios, că se vor ţine de cuvânt şi vor aloca fondurile promise“, a zis tânăra. Programul „Start“ va fi lansat cel târziu după 4 aprilie de către Oficiul pentru IMM-uri Bacău, însă solicitanţii primesc consiliere gratuită de pe acum.

„Acest program este destinat tinerilor întreprinzători, cu vârsta de până în 40 de ani şi e o alternativă viabilă de a învinge criza“, ne-a spus Cristina Ghindă, purtător de cuvânt în cadrul oficiului băcăuan. După Sărbătorile Pascale, tinerii se vor putea înscrie on line pentru accesarea acestui program şi vor participa pe principiul „primul venit, primul servit“ la un curs de nouă zile de pregătire antreprenorială EMPETREC.

Ce etape are programul

„Cursul costă 1.000 de lei de participant şi asigură 25 de puncte în plus celor care se vor înscrie în etapa următoare a programului, unde se vor duela planurile de afaceri. Numai cele mai bune idei şi dosarele cu punctajul cel mai mare vor obţine finanţare“, ne-a declarat Valentina Jitariu, coordonator interimar al Oficiului IMM-urilor.

Finanţarea de la stat este de până la 100.000 de lei pe beneficiar, reprezentând 70% din valoarea investiţiei. „Tinerii afacerişti care nu au posibilitatea de a acoperi restul de 30% pot obţine credit bancar, printr-o unitate parteneră a oficiului, care urmează a fi stabilită ulterior. Creditarea poate fi de maxim 50.000 de lei de beneficiar, Fondul Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri va garanta pentru aceştia 80% din valoarea preconizată a investiţiei“, a spus Valentina Jitariu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite