Vizită la casa poetului George Bacovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa memorială George Bacovia
Casa memorială George Bacovia

La fiecare sfârşit de săptămână, zeci de turişti calcă pragul casei memoriale „George Bacovia“. În Bacău, pe strada care-i poartă numele, la numărul 13, a trăit toată viaţa poetul simbolist, care a marcat literatura română.

Casa memorială a fost deschisă publicului încă din anul 1971 şi păstrează multe din detaliile observate zilnic de Bacovia până la moarte, acum 50 de ani.


În clădirea care datează din ultimul deceniu al secolului XIX sunt păstrate numeroase obiecte de uz personal şi piese de mobilier ce au aparţinut poetului. În toate cele cinci încăperi ale casei memoriale sunt expuse mărturii reprezentative, manuscrise originale, documente şi piese de patrimoniu. Casa  în care s-a născut şi a trăit poetul George Bacovia îi fascinează pe mulţi dintre  băcăuani, dar şi pe turişti din toată ţara.


Vizitatorii, impresionaţi de simplitatea casei


Din această încăpere m-a impresionat pianul, vioara şi portretele părinţilor poetului, care se găsesc în Salonul Mare. În toată această încăpere şi-a pus amprenta simplitatea şi bunul gust al mobilierului“, este de părere Nadia Murariu o suceveancă venită în Bacău pentru a vizita din nou muzeul. Intrarea costă 4 lei. Muzeul este deschis zilnic, între orele 9.00-18.00.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite