Vitezomanii cumpără staţii de emisie-recepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Groza, şofer cu 25 de ani vechime, speră că staţia de emisie-recepţie îl va scăpa de amenzi
Dorin Groza, şofer cu 25 de ani vechime, speră că staţia de emisie-recepţie îl va scăpa de amenzi

Unii băcăuani speră să scape astfel de cele zece radarele „invizibile“ primite de Poliţie. Până acum, astfel de staţii erau folosite doar de către şoferii de TIR. De câteva zile, magazinele de profil din oraş abia fac faţă comenzilor.  

Zece Dacii Logan MCV dotate cu radare „nedetectabile“ au ajuns acum două zile în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău. Acestea vor supraveghea traficul rutier pe drumurile naţionale, dar mai ales îi vor urmări pe vitezomani. Noile radare îi pot detecta pe şoferii grăbiţi chiar şi de la 1,5 kilometri distanţă. Ceea ce îi sperie cel mai tare este funcţia stand-by, care face detectoarele radar inutile.

Poliţiştii spun că aparatul porneşte automat în momentul în care detectează un autoturism cu  viteză mai mare decât cea legală.

Noile maşini vor fi scoase în trafic în perioada următoare. „Deocamdată, instruim agenţii care vor opera pe noile radare, urmând să le scoatem în trafic cel târziu peste două săptămâni. Ele vor fi întâlnite pe drumurile naţionale, iar cele vechi vor fi repartizate la unităţi din teritoriu“, a declarat Dorin Roman, şeful Serviciului Rutier Bacău. 

Scot din buzunar până la 1.800 de lei

Oamenii legii spun că noile aparate nu mai pot fi păcălite, însă şoferii nu au pierdut vremea şi au găsit deja o metodă. Ei au început să-şi achiziţioneze staţii de emisie-recepţie prin care anunţă prezenţa maşinilor de poliţie în trafic. Un magazin de profil din municipiul Bacău a fost luat cu asalt de cumpărători, iar în ultimele săptămâni vânzările au crescut cu mai bine de 50 %.

„Avem foarte multe comenzi pentru staţii de emisie-recepţie. Clienţii le vor cât mai repede pentru a se feri de noile aparate radar. Acestea îi ajută, dar nu şi pe cel care este cap de coloană“, ne-a explicat Emilia Chiciu, gestionară.

Pentru o astfel de staţie, şoferii trebuie să scoată din buzunar între 330 şi 1.800 de lei. „De regulă, vor ieftin şi bun, iar noi avem produse pentru toate buzunarele“, a mai spus Emilia Chiciu. Băcăuanii recunosc că, decât să plătească amenzi şi să adune puncte, mai bine apelează la staţii. „Eu deja mi-am cumpărat staţie şi antenă, ca şoferii de TIR. Acum pot să scoată noile radare că nu îmi este teamă. Ne anunţăm între noi şi gata. De ce să plătesc atâtea amenzi?“, se întreabă Toader Iordache, agent de vânzări.

„Circul mult prin ţară. Ar însemna să nu mai rămân cu niciun leu din salariu dacă ar fi să plătesc amenzile la radar. Aşa că am venit la magazin şi mi-am comandat o staţie“, spune Marin Dobre.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite