Bacău: Vitezomanii, sancţionaţi pe capete de agenţii băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Vitezomanii, sancţionaţi pe capete de agenţii băcăuani
Bacău: Vitezomanii, sancţionaţi pe capete de agenţii băcăuani

Poliţiştii de la Rutieră desfăşoară în acest an o campanie împotriva vitezei excesive

De la începutul anului, Poliţia Rutieră a constatat 93 de accidente şi a aplicat 10.448 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale.

Mania vitezei face din ce în ce mai multe victime pe şoselele din judeţ. Băcăuanii au fost implicaţi de la începutul anului şi până în prezent în 72 de accidente rutiere, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic şi în alte 21 de accidente, unde depăşirea vitezei regulamentare a constituit un motiv secundar la producerea tragediilor.


În privinţa accidentelor, unde cauza principală în producerea lor a fost depăşirea vitezei legale, 34 dintre ele au fost grave. Restul de 38 au fost evenimente rutiere uşoare, în urma cărora au fost răniţi 51 de oameni“, a explicat inspectorul Gabriel Blaga, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Bacău. Acesta a adăugat că în situaţia coliziunilor în care viteza a fost un motiv secundar în producerea accidentelor, două persoane au decedat, iar alte 23 au fost rănite.


În urma analizei cauzelor care stau la baza producerii accidentelor rutiere, viteza este factorul principal sau contribuie în mecanismul producerii acestora. Fiecare conducător auto trebuie să conştientizeze pericolul la care se expune, atât el, dar şi pasagerii autovehicolului“, a mai spus Blaga.


Viteza, cel mai mare duşman al şoferului


Specialiştii atrag atenţia că la 60 kilometri la oră, chiar dacă ambii şoferi poartă centură de siguranţă, în cazul producerii unui impact frontal şansele de supravieţuire sunt de 50%. La 80 de kilometri la oră şansele se reduc la 30%. „Depăşirea vitezei neregulamentare poate deveni cel mai mare duşman al şoferului. Fiecare kilometru dezvoltat în plus asupra autovehicolului nu poate duce decât la micşorarea şanselor de supravieţuire“, a precizat Dorin Roman, comisar-şef la Poliţia Rutieră Bacău.


Poliţiştii efectuează periodic controale pentru a-i sancţiona pe conducătorii auto care încalcă legea. „Din ianuarie şi până în prezent, au fost aplicate 10.448 de sancţiuni pentru viteză şi au fost reţinute 510 permise de conducere. Valoarea amenzilor s-a ridicat la 136.540 de lei”, a completat Blaga.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite