Viscolul a blocat drumurile și activitatea în școlile din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpada abundentă și viscolul au blocat trei drumuri naționale, spre Moinești, Bârlad și Urechești. Totodată, majoritatea drumurilor județene sunt închise, motiv pentru care s-a dispus sistarea activității în 240 de școli.

Zăpada căzută în ultimile zile și viscolul au dus la închiderea un unor drumuri naționale și județene. Autoritățile nu au mai făcut față evoluției nefavorabile a vremii, astfel că în ultimile ore au fost declarate închise drumurile naționale spre Moinești, Bârlad, Urechești-Adjud. Și unele artere importante de interes județean sunt închise circulației publice. Sunt impracticabile tronsoane importante din drumurile Dumbrava-Gura Văii, Sascut -Urechești, Dieneț -Răcăciuni, sau Podul Turcului-Găiceana. „Mai multe drumuri naționale sunt impracticabile. Până când nu se oprește vântul și ninsoarea, nu se poate acționa eficient. Deocamdată, nu sunt probleme pe căile ferate", a spus Dumitru Nadă, director în cadrul Instituției Prefectului Bacău, responsabil cu situațiile de urgență.

Majoritatea școlilor din mediul rural sunt închise

 

Numărul școlilor închise în județul Bacău crește de la o oră la alta. Din cauza vremii nefavorabile și a drumurilor închise, Inspectoratul Școlar Județean a dispus până la această oră închiderea a 240 de unități de învățământ. În scurt timp se va lua decizia, dacă se consideră necesar, ca întreaga activitate școlară din mediul rural să fie sistată. „Primim raportări din tot județul. Numărul școlilor închise a crescut de la o oră la alta. La ora 17.00 vom decide dacă va fi sistată activitatea școlară în mediul rural. Deocamdată, nu avem probleme pe urban, unde și astăzi s-au desfășurat cursurile", a spus Teodora Craus, inspector general adjunct al ISJ Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite