Viscol, ger şi drumuri blocate în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile vor continua să scadă până la -25 de grade Celsius. Mai multe drumuri judeţene sunt blocate, iar arterele comunale sunt impracticabile. 

Judeţul Bacău rămâne sub cod galben. În următoarele  anunţă temperaturi record, de la -25 până la -30 de grade Celsius. „Se anunţă temperaturi foarte scăzute până pe 12 februarie. În judeţ se circulă în continuare în condiţii de iarnă. În ultimile 24 de ore s-a reuşit deblocarea drumurilor naţionale. O parte din drumurile judeţene sunt în continuare blocate", a spus Dumitru Nadă, director în cadrul Instituţiei Prefectului Bacău.
În ultimile ore s-a reuşit deblocarea unor sectoare de drumuri naţionale. Este vorba despre
DN 11A (km 30+800 - 37+000) Urechesti - Adjud, pe porţiunea aferentă judeţului Vrancea şi  DN 2F km (2+000 - 39+100 Bacău ).
Circulaţia este îngreunată pe DN 2. Aici a fost restricţionat traficul pentru vehicole mai mari de 7,5 tone. În continuare se acţionează cu 10 autobasculante cu lamă şi răspânditor şi mai multe pluguri.

Viscolul a blocat drumurile şi activitatea în şcoli

Şapte drumuri judeţene sunt impracticabile

Viscolul şi zăpada abundentă, care pe alocuri depăşeşte 50 de centimetri, au blocat mai multe drumuri judeţene. Este vorba despre porţiunile Urecheşti - Sascut, Gura Văii - Dumbrava, Poduri - Buda, Rădoaia - Dumbrava, Soci - Găiceana, Podu Turcului - Găiceana şi Lehancea - Giurgiuana. „Pe celelalte drumuri judeţene se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul este acoperit cu zăpadă continuă sau în suluri, gheaţă şi polei. În continuare se execută acţiuni de deszăpezire, cu 15 maşini cu răspânditor şi lamă şi trei încărcătoare frontale", a mai spus Dumitru Nadă.

Ger năprasnic în Bacău. Boschetarii caută refugiu la Urgențe

319 şcoli au fost închise

În judeţul Bacău sunt închise, din cauza frigului şi ninsorilor, 319 şcoli şi structuri de învătământ. Au fost nevoiţi să intre „în vacanţă" 23119 de elevi, de clasele 1-8.

Intră pe  bacau.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite