Virozele fac prăpăd printre copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii sunt speriaţi de gripa porcină şi, de aceea, îşi aduc copiii la spital imediat ce observă primele semne de răceală.

 Numai în ultimele trei zile, la Spitalul de Pediatrie Bacău au ajuns peste 200 de minori. Dintre aceştia, au fost spitalizaţi doar 28. Medicii pediatri spun că foarte mulţi părinţi, speriaţi de gripa nouă, merg direct la spital, fără să apeleze mai întâi la medicul de familie.


„Predomină infecţiile respiratorii acute la toate vârstele. În ultimele zile, am avut mulţi elevi, dar şi preşcolari au fost internaţi. În momentul de faţă, aproape toate locurile din unitatea medicală sunt ocupate“, a spus Aurelia Ţaga, directorul medical al Spitalului de Pediatrie. La nivelul judeţului au fost diagnosticaţi în cursul săptămânii trecute cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii 270 de copii mai mici de un an.


Acelaşi verdict l-au primit peste 600 de copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani şi alţi 600 de minori cu vârste între 5 şi 14 ani. Specialiştii spun că mulţi părinţi merg cu copiii la doctor, speriaţi şi de amploarea pe care a luat-o noua gripă.


79 de cazuri de „porcină“


„Ei preferă să-şi ia măsuri de siguranţă şi de aceea, chiar de la primele simptome ale bolii, vin la spital“, mai spune Aurelia Ţaga. 

Cazurile de gripă nouă din judeţul Bacău au ajuns la 79, după ce alte cinci persoane au fost depistate cu virusul A H1N1 în ultimele 24 de ore. „Avem patru cazuri de elevi de la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza“, Şcoala „Alexandru cel Bun“ şi Colegiul „Dimitrie Mangeron“. Virusul a fost confirmat şi la o femeie de 44 de ani din Buhuşi, acesta fiind primul caz de gripă nouă din acest oraş“, ne spune Aura Creţu, specialist al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău. Existenţa virusului A H1N1 a fost confirmată şi la un salariat de la Aeroportul Bacău. Măsurile luate de oficialii sistemului sanitar din Bacău sunt acelaşi ca în toate situaţiile similare.


„În cazul de la Aeroport, de la colegii persoanei cu gripă nouă s-au recoltat probe care vor fi trimise spre analiză. Salariaţii au fost sfătuiţi ca atunci când observă simptomele să ceară sfatul unui specialist“, explică dr. Marin Buştuc, director adjunct al DSP Bacău.


Specialiştii DSP aşteaptă rezultatele altor 40 de probe trimise la Bucureşti pentru analize.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite