Viorica Demciuc/ Reflexoterapeutul care tratează boli incurabile (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanca lucrează în domeniu de mai bine de 26 de ani. Deși nu are un cabinet propriu, prin mâinile ei au trecut sute de pacienți care s-au vindecat de boli în diferite stadii de evoluție.

Viorica Demciuc este unul dintre cei mai pricepuți reflexoterapeuți din oraș. Deși cineva s-ar aștepta să lucreze la un cabinet modern în buricul târgului, băcăuanca își primește pacienții în propria ei casă din comuna Zemeș. Oamenii din toate colțurile țării, bolnavi de diferite afecțiuni au aflat de puterea ei de vindecare și nu se feresc să străbată zeci de kilometri pentru a-i bate la poartă.

Puțină lume știe însă că ea a învățat meserie singură din cărțile din domeniul medicinei și prin intermediul celor care i-au împărtășit experiența lor de viață. Deși, practică meseria de reflexoterapeut de mai bine de 26 de ani, în urmă cu ceva timp, s-a hotărât să obțină diploma care să-i ateste competența.

"Lucram în urmă cu mai bine de 20 de ani la un bar. Soția patronului era extrem de bolnavă și mi-a cerut dacă pot să o ajut prin presopunctură să se vindece. Am învățat să fac acest lucru cu ajutorul unei cărți pe care mi-a dat-o fiul ei. De acolo am învățat foarte multe lucruri utile", ne-a povestit băcăuanca.

Dacă doamna a fost primul ei pacient, următorul client a fost chiar soțul ei. "Era foarte bolnav. Am făcut multe ședințe cu el pentru a-l vindeca și am reușit să-i ameliorez starea. Lucram totuși mecanic, fără a cunoaște prea multe despre ceea ce făceam. Din acest motiv, am început să învăț, să citesc, să discut cu medici și să urmăresc emisiuni la televizor pentru a întețelege mai multe despre efectul benefic care îl aduce reflexoterapia", a mai continuat ea.  

Cu un simplu bețișor vindecă boli incurabile

S-a perfecționat și în timp a reușit să vindece chiar bolnavi cărora medicii nu le-au dat mai mult de trei zile de viață. "Am avut o pacientă cu cancer la ficat. Apelase la mine cu disperare pentru că medicul îi mai dăduse 3 zile de viață. Am reușit prin tratament indelungat să fac în așa fel încât, în nouă luni ficatul ei să înceapă procesul de regenerare. Trăiește și azi", a mai explicat reflexoterapeutul.

Au urmat 15 ani în care avut zeci de clienți în fiecare săptămână. "Vestile bune circula repede. Zeci de oameni au apelat ulterior la serviciile mele. Lucram de dimineața până seara și uneori nu beam decât o cafea. Au venit cu Parkinson, scleroză în plăci, tumori sau ciroze pe care am reușit în timp să le vindec", a adăugat băcăuanca. 

Tot ea ne-a mai explicat că secretul ei stă în capacitatea de a simți boala pacientului și starea acestuia, de aceea de multe ori încearcă să transmită ea o stare de bine cu ajutorul palmelor cu care masează tălpile. "Uneori te poate doborî starea de supărare a pacientului bolnav, de aceea de multe ori folosesc ca intrument de lucru un bețișor".

Profil

Născută- 27 ianuarie, Moinești, județul Bacău

Studii- a absolvit Liceul "Spiru Haret" din Moinești și a dobândit ulterior atestatul de reflexoterapeut

Familie- vaduvă, 6 copii

Experiență- este maseur și practică reflexoterapia de mai bine de 26 de ani.

Ce-i place

Viorica iubește viața și mai ales să-și îngrijească grădina din jurul casei. Îi plac florile și documentarele televizate legate de medicină.

Ce nu-i place

Băcăuanca urăște minciuna și oamenii ipocriți. Este o fire ambițioasă, de aceea nu-i înțelege pe cei care nu duc lucrurile la bun sfârșit.

Întrebări și răspunsuri

Ce sfaturi dați bolnavilor care suferă de diferite afecțiuni?

Mereu le spun pacienților mei să bea multă apă în fiecare zi și să introducă în alimentație cât mai puțină carne, de preferat la sfârșit de săptămână pentru că are foarte multe toxine. De asemenea, îi sfătuiesc pe oameni să mănânce cât mai multe fructe și legume.

Este o meserie care vă satisface din puct de vedere financiar?

Eu le cer pacienților mei foarte puțini bani pe o ședință pentru că realizez că este nevoie ca aceștia să vină la mine de mai multe ori. Orice boală se tratează prin reflexoterapie în timp. Dacă taxez mult de la început omul vine o dată sau de două ori și este insuficient pentru a-i ameliora boala.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite