Bacău: Violatorul fetiţei de patru ani a fost prins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Violatorul fetiţei de patru ani a fost prins
Bacău: Violatorul fetiţei de patru ani a fost prins

Minorul de 17 ani a primit ieri mandat de arestare pe 19 zile. CITEŞTE ŞI DRAMA UNEI FETIŢE DE 13 ANI VIOLATĂ DE TATĂL PRIETENEI

Medicii psihiatri au stabilit că autorul violului suferă de oligofrenie, dar are discernământ. 

Petru Bulmău (17 ani), adolescentul care a violat zilele trecute o fetiţă de numai patru ani şi jumătate, a fost trimis ieri în arestul Poliţiei. Până să ajungă în faţa judecătorilor, autorul violului a stat în secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) pentru ca medicii psihiatrii să stabilească dacă acesta are sau nu discernământ.


Comisia de expertiză a stabilit că adolescentul este responsabil de faptele sale. „Este vorba de un tânăr cu oligofrenie, care nu a urmat nici măcar un an de şcoală. Deşi are o deficienţă mintală, este o persoană cu discernământ. Este rseponsabil de faptele sale“, a declarat Carmen Covrig, şefa secţiei Psihiatrie din SJU. Ieri, la ora prânzului, Bulmău a fost prezentat judecătorilor de la Tribunalul Bacău, care au aprobat propunerea de arestare preventivă a acestuia pentru o perioadă de 19 zile.

Psihoterapie pentru victimă


Micuţa de patru ani şi jumătate care a căzut victimă a violului se află acum în atenţia Direcţiei de Protecţie a Copilului (DPC). Nicoleta şi părinţii ei vor urma mai multe şedinţe de psihoterapie care îi vor ajuta să depăşească traumele psihice. „Familia fetiţei colaborează cu noi şi a fost de acord să participe la un program de psihoterapie cu specialiştii noştri“, a declarat Sorin Braşoveanu, directorul DPC Bacău.


Programul de terapie în acest caz va dura trei luni, iar şedinţele săptămânale vor avea loc atât în cabinetele psihologilor de la DPC, cât şi la domiciliul minorei. Numărul abuzurilor sexuale cărora le cad pradă minorii creşte de la o zi la alta. Numai săptămâna aceasta, reprezentanţii DPC au mai primit două astfel de reclamaţii pe care acum încearcă să le verifice. 

Statistică înfricoşătoare

Anul trecut, angajaţii DPC au instrumentat 407 cazuri de copii abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi la muncă. Dintre aceştia, 62 au fost abuzaţi fizic, şapte emoţional, 23 sexual şi 247 neglijaţi. Restul de 68 de minori au fost victimele altor forme de abuz. În primele două săptămâni din 2009, DPC a primit 35 de sesizări referitoare la minori abuzaţi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite