Videoconferinţă privind violenţa în şcoli la Casa Corpului Didactic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stop violenta in scoli. Foto: arhiva
Stop violenta in scoli. Foto: arhiva

Centrul "American Corner Bacău" organizează vineri, 1 iunie 2012, de la ora 15.00, o videoconferinţă ce are ca tematică fenomenul de violenţă în şcoli.

Vor participa elevi de la Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacău, precum şi din Bucureşti şi Craiova.

Această activitate vine în sprijinul politicilor Ministerului Educaţiei, referitoare la prevenirea violenţei din sistemul de învăţământ. Opinăm că acest fenomen este extrem de nociv şi că afectează într-o manieră gravă mediul educaţional, iată, nu numai de la noi", a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Prezentarea va fi susţinută prin sistemul de videoconferinţă de către Mary Ann Panarelli, şefa Biroului de Intervenţii şi Prevenire pentru Şcolile Publice, din regiunea Fairfax, Virginia (SUA).

Licenţiat în psihologie şi doctor în educaţie specială şi politici publice, lectorul american este un recunoscut expert naţional în combaterea violenţei şi a hărţuirii în şcoli.

"Liceenii băcăuani participanţi, vor avea ocazia să adreseze întrebări lectorului american, şi să împărtăşească totodată din propria experienţă, cu acesta şi cu colegii din ţară, încercând astfel să identifice împreună strategii de combatere a acestui fenomen, care, din nefericire este din ce în ce mai prezent şi în şcolile româneşti", a spus Oana Jianu, coordonatoarea Centrului "American Corner Bacău".

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite