Victor Ponta a participat la mitingul USL Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, le-a cerut membrilor şi simpatizanţilor social-democraţi, vineri, la Bacău, "să nu doarmă deloc până pe 10 iunie".

"Este o atmosferă cam festivă pentru USL, după ce am obţinut guvernarea. Atenţionez însă, nu am câştigat alegerile. Să nu uităm câţi bani şi instrumente folosesc încă împotriva noastră cei din fosta putere. Am venit să vă spun că este necesar să ne batem până în noaptea de 10 iunie, chiar până în dimineaţa zilei următoare, pentru că noi, cei din PSD, suntem păţiţi", le-a spus liderul PSD celor peste 1.000 de candidaţi, membri ori simpatizaţi ai formaţiunilor politice ce formează Uniunea Social Liberală reuniţi într-un miting electoral la Teatrul de Vară din Bacău.

Evocând momentele de început ale acestei idei de parteneriat electoral, USL, preşedintele PSD a precizat că "substanţa bună" din care a fost creată alianţa "s-a dovedit mai puternică decât orgoliile şi ambiţiile personale".

"Am crezut, împreună cu preşedintele PNL Crin Atonescu, că USL va funcţiona peste tot, mai puţin la Bacău unde poziţiile dintre primarul Stavarache şi preşedintele organizaţiei judeţene PSD, Viorel Hrebenciuc, păreau ireconciliabile. Vă mulţumesc că ne-aţi dovedit că ne-am înşelat, că ambiţiile şi orgoliile au fost înfrânte în faţa unui demers obligatoriu pentru ţară, unitatea pentru înlăturarea unei puteri perimate, dar agresive", a spus Victor Ponta.

El şi-a exemplificat, apoi, într-o notă de glumă afirmaţia.

"Iată , este prima dată când primarul Romeo Stavarache nu vorbeşte de Viorel Hrebenciuc într-o luare de poziţie publică ori privată privind relaţiile PSD cu PNL. Este un semn şi acesta că interesele comunităţii, ale ţării, sunt mai presus de cele personale", a mai spus Ponta.

Liderul PSD a adăugat că, în accepţiunea sa, "tocmai seriozitatea faţă de actul politic, dar şi nominalizarea unor candidaţi buni susţinuţi de organizaţii locale puternice, va permite USL Bacău să înregistreze în alegeri un scor zdrobitor în dauna adversarilor politici".

"Vă rog, însă, să folosiţi experienţa de luptă politică dintre PSD şi PNL împotriva PDL", i-a îndemnat pe liderii locali ai celor două partide copreşedintele USL.

În discursul său Ponta a admis că nu a crezut că USL va ajunge la guvernare înainte de alegerile parlamentare şi a subliniat că de felul în care funcţionează Guvernul va depinde şi soarta Uniunii, relatează Agerpres.

"Recunosc că nu am crezut că o să reuşim să ajungem la guvernare înaintea alegerilor parlamentare. Dar este bine că am ajus mai devreme la puterea executivă pentru a nu mai permite furtul de voturi. Nu am venit însă la putere pentru funcţiile deconcentratelor, ci pentru a face bine oamenilor. Ne-am asumat o serie de angajamente pe care trebuie, în mod obligatoriu, să le îndeplinim. (...) De felul în care funcţionează Guvernul va depinde şi soarta USL. Lucrurile pe care le-am promis le vom face cu orice sacrificiu. Faptul că dăm banii luaţi ilegal pensionarilor este doar începutul. Guvernul României trebuie să respecte oamenii", a subliniat premierul.

Victor Ponta a afirmat că "marea provocare" a actualului Executiv este să contribuie la reuşita mediului de afaceri pentru a se crea noi locuri de muncă.

"Instituţiile statului nu mai trebuie să căpuşeze mediul de afaceri pentru a face bani pentru partide. Cei din instituţiile statului trebui să înţeleagă că nu vor mai colecta bani pentru partid, aşa cum au făcut-o pentru PDL, ci trebuie să aplice doar imparţial legea. USL nu va admite asemenea tipuri de coletă", a punctat Ponta.

În context, el a reafirmat că oricine greşeşte politic va trece în opoziţie, iar "cine a furat va ajunge la închisoare".

"În fiecare zi aflu că încă o sută de milioane au ajuns, în guvernarea trecută, în altă parte decât cea legală. Ori aceste fapte nu trebuie lăsate nesancţionate conform legii", a spus liderul PSD.

La final el a spus că îşi doreşte să poată încheia "un apăsător timp din viaţa României: epoca Traian Băsescu".

"Mă gândesc câte speranţe avea domnul Băsescu când m-am răsturnat cu maşina într-un raliu, iar acum mă gândesc cât de aproape suntem de un succes în alegerile locale şi parlamentare, ce pot prefigura un scrutin prezidenţial cât mai rapid", a adăugat Ponta în discursul susţinut la mitingul de la Bacău.

În cadrul evenimentului au mai luat cuvântul social-democratul Dragoş Benea, preşedintele şi candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, liberalul Romeo Stavarache, candidat pentru un nou mandat al muncipiului Bacău şi Constantin Avram, liderul conservatorilor băcăuani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite