Bacău: Viaţa adolescenţilor, sub lupa societăţii (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Viaţa adolescenţilor, sub lupa societăţii (CAMPANIE)
Bacău: Viaţa adolescenţilor, sub lupa societăţii (CAMPANIE)

Campania are drept scop să atragă atenţia tinerilor, a părinţilor şi a societăţii civile asupra pericolelor care le pot afecta ireversibil viaţa liceenilor.

Dezbaterea se va axa pe aspectele negative, precum chiulul de la şcoală, fumatul şi consumul de băuturi alcoolice în rândul minorilor, dar va analiza şi lucrurile pozitive, precum premiile obţinute de elevi la olimpiade naţionale şi internaţionale. De asemenea, va fi analizat modul în care se implică autorităţile publice, profesorii şi psihologii şcolari în rezolvarea problemelor tinerilor.

„În Bacău sunt sute de liceeni. Generaţiile se schimbă ca mentalitate şi obiceiuri de la un an la altul, de aceea de multe ori profesorii semnalează diferite probleme către directorii de colegii sau şcoli. Încercăm să găsim o rezolvare, însă nu-i putem monitoriza pe liceeni şi în timpul liber“, ne-a declarat Claudiu Merticariu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean Bacău.

Din acest motiv, reporterii „Adevărul de Seară“ vor încerca să descopere ce fac adolescenţii când trec de poarta şcolii, ce haine le plac, ce idoli au şi cum le influenţează aceştia viaţa. Campania va include şi moda piercing-urilor, tatuajele, defectele şi atuurile uniformei şcolare. 

Ce fac adolescenţii în afara şcolii?

În zilele viitoare vom fi aduse în prim-plan şi cauzele care duc de cele mai multe ori la izolare şi chiar la suicid în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani. Vor fi puşi în lumină factorii care duc la producerea unor astfel de tragedii în Bacău, precum conflictele familiale, drogurile şi substanţele halucilogene sau cultura emo.

„Există în rândul tinerilor, adolescenţi care au probleme de comportament. Mulţi dintre ei au o gândire negativă, depresii cauzate de anumite întâmplări care le-au marcat copilăria sau se întâmplă şi în prezent. Noi le oferim gratuit tot sprijinul dacă apelează la noi, însă din păcate dacă profesorii nu-i îndrumă către pshihologi, ei nu vin de bunăvoie“, ne-a explicat Maria Tudoresei, psiholog şcolar. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite