Bacău: Vârstnicii şi-au serbat ziua la restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadoul le-a fost oferit de Crucea Roşie Bacău. În paralel, edilii le-au pregătit persoanelor de vârsta a treia o masă cu mici şi bere.

Vârstnicii din municipiul Bacău s-au bucurat ieri de o masă caldă şi de câteva ore de distracţie la Restaurantul Militar din oraş. Cadoul a fost oferit de Filiala Bacău a Crucii Roşii Române care a organizat în acest an, cu ocazia Zilei Vârstnicului, cea de-a treia ediţie a acţiunii „Deschideţi o uşă“.

Chiar dacă spre deosebire de celelate două ediţii unde au fost invitate peste 100 de persoane cea din acest an s-a desfăşurat într-un cadru mai restrâns, organizatorii au ţinut totuşi să nu le lipsească nimic celor peste 60 de bătrâni prezenţi la eveniment.

Muzică ambientală, recitaluri susţinute de tineri de la Palatul Copiilor, o masă caldă şi un tort festiv, toate au făcut parte din cadoul oferit vârstnicilor.

„Anul acesta am alocat pentru acţiune doar 2.500 de lei. Le-am oferit o ciorbă caldă, felul doi, desert şi un tort. Majoritatea persoanelor invitate la eveniment se deplasează foarte greu, sunt bolnave şi am vrut să le facem astfel o supriză, să le mai alinăm bătrâneţea“, ne-a declarat Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Roşii Bacău. Chiar dacă persoanele prezente la eveniment au recunoscut că s-au simţit foarte bine, în final au avut şi un mic regret. „Îmi pare rău că am îmbătrânit. Aş fi vrut să mai fiu tânăr să pot să şi dansez“, ne-a spus Gheorghe Paraschiv, un bătrân de 71 de ani prezent la restaurant. 

Mici şi bere la preţuri modice
Dacă pentru persoanele vârstnice care se deplasează greu alinarea bătrâneţilor a venit din partea Crucii Roşii, în cazul celor pentru care mersul pe jos nu constituie încă o problemă, distracţia de Ziua Vârstnicului a fost asigurată de Primăria Bacău.


„Masa, felicitările şi dansul“ au avut loc pe Insula de Agrement, însă fiecare persoană şi-a asigurat meniul în funcţie de cât i-a permis buzunarul. Totuşi, organizatorii le-au sărit în ajutor oferindu-le mici, bere, sucuri şi apă minerală la preţuri modice.

„Este a patra ediţie a acestui eveniment. Fiecare produs, de la mici până la apă minerală s-a vândut cu 50 de bani. Toate produsele au fost obţinute din sponsorizări. Primăria nu a contribuit cu bani“, ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite