Bacău: Vânzări record la cremele pentru plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Vânzări record la  cremele pentru plajă
Bacău: Vânzări record la cremele pentru plajă

Farmaciştii profită de zilele toride pentru a-şi rotunji veniturile

Cele mai căutate produse sunt spray-urile împotriva arsurilor solare.

 Fie că pleacă la mare sau merg la piscinele din oraş, băcăuanii nu uită niciodată să treacă mai întâi pe la magazinele cu produse cosmetice. Unii fiindcă ţin să aibă un bronz perfect, alţii pentru că nu vor să sufere arsuri din cauza expunerii prelungite la soare. Farmaciştii spun că nu există  nicio zi în care să nu se vândă produse cosmetice pentru plajă. În ciuda interesului pentru astfel de produse, preţurile sunt cele care dictează alegerea clienţilor.


Avem vânzări la cremele de plajă dar, spre deosebire de alţi ani, oamenii nu mai pun accent pe calitate, ci pe preţ. O cremă ieftină costă 25 de lei, iar una scumpă ajunge până la 100 de lei. Din zece clienţi şapte vor creme ieftine”, ne-a spus Maricica Chelaru, farmacistă. Chiar dacă la prima vedere cremele pentru bronz par a fi vedetele vânzărilor, farmaciştii au altă părere. Aceştia spun că spray-urile contra arsurilor provocate de soare au detronat, încă din primele zile ale sezonului estival, cremele destinate protejării de ultraviolete.

Lipsa de atenţie
atrage arsurile


Mai întâi, clienţii cumpără o cremă pentru protecţie solară şi peste două zile vin şi ne cer două spray-uri pentru tratarea arsurilor. Asta din cauză că nu folosesc crema pentru bronz potrivită”, a spus Teodora Lucaş, farmacistă.
Băcăuanii recunosc că nu ştiu foarte bine cum trebuie folosită crema pentru protecţie solară şi consideră că odată folosită bronzul perfect este garantat. „Nu mă uit să văd ce scrie pe cutie. Tot ce vreau este să nu mă ardă soarele şi am crezut că este suficient dacă folosesc o astfel de cremă. Oricum, pentru orice eventualitate mi-am cumpărat şi un spray contra arsurilor”, ne-a spus Mihaela Cernici, băcăuancă.

Cum ne bronzăm corect

Specialiştii atrag atenţia că un bronz perfect nu se poate obţine în orice condiţii. „Dacă pielea este mai deschisă, ea se arde mai repede. În acest caz, trebuie folosit un factor de protecţie de minim 30. După o săptămână de stat la plajă se poate trece la o cremă cu un factor de protecţie mai mic. Culoarea va ţine mai mult, iar pielea nu va suferi arsuri”, ne-a explicat Mihaela Cernici, angajata unei farmacii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite