Vaccinul antigripal nu prezintă interes pentru băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși au trecut două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare antigripală gratuită, din cele aproximativ 37.600 de doze repartizate județului Bacău doar 7.000 au fost folosite până acum.

Îngrijorarea cadrelor medicale este însă ridicată după ce, numai în ultima săptămână, peste 2.300 de persoane au ajuns în spitalele din județ cu viroze, pneumonii, bronhopneumonii și probleme respiratorii.

Campania de vaccinare gratuită se adresează categoriilor de persoane cu vârsta peste 65 de ani, copiilor, bolnavilor cronici și celor care prezintă risc crescut de îmbolnăvire. "Oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze. Medicii de familie le recomandă însă pacienților să facă acest lucru pentru a preveni anumite complicații pe care gripa le poate da în cazul persoanelor care au deja anumite afecțiuni", a spus dr. Marin Buștiuc, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Vaccinul antigripal poate fi făcut în cabinetele medicilor de familie unde, pe lângă administrarea efectivă a vaccinului, pacienții sunt sfătuiți cum să evite contaminarea cu virusul gripal.

Totodată, medicii atrag atenția celor care nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de vaccinul antigripal gratuit să evite aglomerațiile și contactul cu persoanele bolnave.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite