Va fi construită o parcare subterană în centrul Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deficitul de locuri de parcare din municipiul Bacău va scădea cu aproximativ zece la sută, după ce o firmă selecționată în urma unei licitații va realiza o parcare subterană în centrul orașului.

MAI CITIȚI: Amendați din cauza lipsei parcărilor

Potrivit site-ului Primăriei Bacău, licitația va avea loc pe 27 iulie și vizează concesionarea unui lot de teren în suprafata de peste 2.100 de metri pătrați. Obiectivul este realizarea unei parcări subterane, cu cel puțin două sute de locuri și cu spații comerciale, pe strada Nicolae Bălcescu, în zona centrală a orașului.

În prezent, deficitul de locuri de parcare estimat de Primăria orașului este de aproximativ 2.500 - 3.000, iar zona centrală a orașului este extrem de aglomerată la orele de vârf. Parcarea va avea trei niveluri, iar spațiul va fi concesionat pe o perioadă de 49 de ani. Prețul minim de pornire a licitației este de 107.652,462 lei/an, pentru parcare și 94.200,816 lei/an pentru spațiile comerciale.

Taxa de participare la licitație a fost stabilită la 5.000 de lei, iar garanția de participare este de 100.000 de euro pentru fiecare ofertant. Valoarea minima a investiției a fost stabilită de autoritățile locale la două milioane de euro. Potrivit site-ului Primăriei, durata lucrărilor urmează să fie de 30 de luni de la data stabilirii firmei care le va efectua.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite