UPDATE VIDEO Un tânăr din Bacău se ia la harţă cu poliţiştii că nu-l lasă să-şi cumpere etnobotanice. Vânzătorul de ierburi a filmat întreg scandalul GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un filmuleţ postat pe YouTube duminică dimineaţă de un vânzător de etnobobotanice, arată cum în municipiul Bacău, ierburile sunt la liber.

Scandalul a avut loc la un magazin de tip pet-shop, aflat între Colegiul Naţional de Artă "George Apostu" şi Casa Modei, când un poliţist şi un jandarm au fost luaţi la întrebări de un vânzător de ierburi. Ba mai mult, într-un exces de zel, comerciantul îi acuză pe oamenii legii de abuz.

UPDATE ora 12.40 Conducerea Poliţiei din Bacău crede că, cel mai probabil, incidentul a avut loc  vineri sau sâmbătă. "După ce, acum două săptămâni, trei tineri au ajuns la spital, am decis să facem controale zi lumină. În ultimele două săptămâni am ridicat peste 200 de pliculeţe de tip etnobotanice şi am dat amenzi în valoare de 51 de mii de lei. În acest sfârşit de săptămână desfăşurăm acţiuni de prevenire şi combatere a infracţionalităţii şi scopul este descurajarea consumului de etnobotanice prin prezenţa poliţiştilor în zona barurilor, cluburilor şi discotecilor, dar şi a magazinelor de vise", a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Din filmare se vede cum vânzătorul este profund deranjat de poliţistul şi jandarmul care îi păzeau magazinul.  "De ce nu-i lăsaţi să cumpere? Nu aveţi dreptul să staţi în faţă, aici! Am sunat avocata şi a zis că nu aveţi voie să staţi aici! A zis că vine acum avocata!", susţine cu tărie vânzătorul.

image

După câteva momente, un tânăr coboară dintr-o maşină şi se apropie de magazinul de vise. Face stânga-împrejur, după ce dă ochii de poliţist şi jandarm.

"Vino încoace să-ţi dau!", îl îndeamnă vânzătorul. Tânărul revine cu portofelul în mână şi scoate banii. Începe un scandal între tânărul consumator de ierburi şi poliţiştii care flancau magazinul.

Vasile Oprişan, comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, afirmă că în ultimele săptămâni s-au făcut aproape zilnic controale la magazinele care comercializează ierburi. Decizia a fost luată după ce trei tineri au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă în stare gravă în urma consumului de ierburi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite