VIDEO Diana Lupescu şi Mircea Diaconu la Şcoala de vară de la Universitatea Bacău FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoală de vară la Universitatea Bacău
Şcoală de vară la Universitatea Bacău

Cunoscuţii actori de film şi teatru Diana Lupescu şi Mircea Diaconu au fost alături de elevii şi studenţii care au participat la Şcoala de vară organizată de Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău.

Ei au dat sfaturi tinerilor şi le-au vorbit despre valorile zilelor noastre.

"Azi, vedetele de televiziune reuşesc să ia mai uşor minţile tinerilor. De fapt, astfel de vedete pe care le vedeţi pe micile ecrane sunt goale şi la propriu şi la figurat", a afirmat actriţa Diana Lupescu.

"Am o rugăminte la voi: vă rog să mergeţi acasă şi să vă uitaţi într-o oglindă. Întrebaţi-vă cine sunteţi voi. Nu vă luaţi după vedetele Tv, pentru că ele nu rezistă. Sunt artificiale. Gândiţi-vă cum veţi fi voi peste un an, peste doi, peste cinci sau 20 de ani. Vă puteţi imagina acest lucru? Nu fiţi comozi! Luaţi-vă standarde ambiţioase" a mai adăugat actriţa.

image

Click pe colaj pentru mai multe fotografii.

Mircea Diaconu a vorbit cu patimă despre identitatea noastră, ca români.

"Trebuie ca noi să fim noi, să nu imităm pe nimeni. Excepţia culturală ne dă identitatea. Nu ştiu cum se face însă, observ, că noi încercăm pe toate căile să ne modificăm, să renunţăm la noi, să imităm pe alţii. Eu vă spun cu mâna pe inimă că nu dorm noaptea din această pricină. Mă frământă gândul că noi ne rupem singuri lanţul dintre noi şi cei care am fost. Dacă zburăm cu avioanele sau dacă avem calculatoare acasă nu înseamnă că suntem alţii. Civilizaţia face omul să evolueze, dar în esenţă omul rămâne acelaşi", a spus actorul.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite