Utilaje pentru țigări de contrabandă găsite la Onești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Linia de prelucare a tutunului brut care alimenta cele două fabrici de țigări clandestine descoperite luna trecută la Onești a fost scoasă la lumină. Descoperirea a fost făcută în incinta unei societăți din Onești de către inspectori vamali, ofițeri de poliție, lucrători ai Biroului de Crimă organizată Bacău și ai Gărzii Financiare.

Au fost identificate în total patru utilaje de prelucrare a tutunului, un dispozitiv de tăiere și selectare a frunzelor de tutun, un dispozitiv de mărunțire și un vas tambur de uscare a materiei prime.

Într-o altă anexă ale aceleaiași clădiri s-au găsit aproximativ 625 de kilograme de tutun deja mărunțit depozitate în 32 de saci de plastic. Cantitatea de tutun a fost confiscată de inspectorii vamali valoarea acesteia fiind de peste 216.000 de lei. "Ancheta nu se oprește aici. Vor continua cercetările pentru a se stabili cu exactitate persoanele implicate și prejudiciul adus statului", a declarat Gabrie Ștefănescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Muncitorii care lucrau la prelucrarea tutunului erau cazați în incinta aceleiași societăți, în interiorul ei fiind amenajat un dormitor cu cinci paturi și un grup sanitar utilat complet.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite