Urmărit internaţional, ascuns în judeţul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto Arhivă
foto Arhivă

Tihamer K., din judeţul Harghita (32 de ani), a fost găsit de către poliţiştii băcăuani, în urma unei descinderi domiciliare care a avut loc în comuna Ghimeş Făget.

Omul se sustrăgea urmăririi penale şi executării unui mandat european de arestare, emis de autorităţile române.

Concret, harghiteanul a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunilor de fals de monedă sau alte valori, punere în circulaţie de bani falşi şi furt calificat.

Timp de mai bine de un an, omul a stat ascuns la Valeria R. (29 de ani) şi la mama acesteia Maria R. (55 de ani) din comuna Ghimeş Făget, cu toate că femeile ştiau că este căutat de poliţişti.

„Poliţiştii băcăuani au mai stabilit că în anul 2010 Tihamer K. A procurat şi introdus fără drept în ţară un pistol şi 7 cartuşe cu glonţ, calibrul 6,35 mm. Arma şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor" , a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Cele trei persoane au fost prezentate procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

„S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, favorizarea infractorului şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei" a mai adăugat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Bacău

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite