Bacău: Universităţile din Bacău, taxate de către Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Universităţile din Bacău,  taxate de către Bucureşti
Bacău: Universităţile din Bacău, taxate de către Bucureşti

Verdictul a fost dat de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii Învăţământului Superior.

Universitatea Bacău şi Universitatea „George Bacovia”, singurele instituţii de învăţământ superior din judeţ, au primit calificativul „Grad de încredere limitat” din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii Învăţământului Superior (ARACIS).

Conform raportului întocmit de ARACIS, celor două instituţii băcăuane li s-a adus la cunoştinţă că nu îndeplinesc anumite criterii de organizare a unui învăţământ de calitate şi că trebuie să ia măsuri pentru a îndrepta situaţia. Vestea nu i-a luat prin surprindere pe rectorii celor două unităţi, care au şi o explicaţie pentru nota primită la evaluare.

„Am fost cotaţi cu un grad de încredere limitat pentru că nu am obţinut suficiente puncte la capitolul cercetare. Profesorii noştri nu au publicat prea multe articole în reviste de specialitate. Sperăm ca într-un an de zile să remediem şi acest deficit”, ne-a declarat Toader Gherasim, rectorul Universităţii „George Bacovia”.

Evaluare discutabilă

Reprezentanţii Universităţii Bacău au însă o părere mai tranşantă faţă de calificarea acordată de ARACIS. „Nu este corect ca ARACIS-ul să fie singurul evaluator de pe piaţă. Specialiştii încadraţi de ei sunt profesori angajaţi la diverse universităţi din ţară. Din punctul meu de vedere, acest lucru este un conflict de interese”, ne-a spus Valentin Nedef, rectorul Universităţii Bacău. Tinerii care aspiră la un post de student nu par foarte îngrijoraţi de nota primită de universitarii băcăuani. Singurul lucru care îi îngrijorează este ce vor face după ce termină studiile.

„Dacă vrei să înveţi, o poţi face la orice unitate de învăţământ. Important este ca ea să fie acreditată, iar cele din Bacău sunt. Problema apare în momentul în care termin facultatea pentru că piaţa muncii este foarte săracă în locuri de muncă”, ne-a declarat Ionuţ Bosânceanu, un băcăuan care din toamnă va intra în rândul studenţilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite