Bacău: Universitatea „Spiru Haret“ sfidează Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Universitatea „Spiru Haret“ sfidează Ministerul Educaţiei
Bacău: Universitatea „Spiru Haret“ sfidează Ministerul Educaţiei

Incertitudinea faţă  de situaţia centrului universitar îi determină pe viitorii studenţi să-şi retragă dosarele.

Măsurile anunţate recent de către ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, legate de desfiinţarea centrelor ID din ţară ale Universităţii „Spiru Haret” nu au fost aplicate de conducerea instituţiei de învăţământ superior.

În Bacău, filiala universitară continuă să facă înscrieri la toate cele 21 de specializări, iar viitorii studenţi au fost anunţaţi că pot depune în continuare dosare până la sfârşitul lunii septembrie. „Decizia ministrului Educaţiei este aberantă, atât timp cât Constituţia României prevede că autonomia universitară este garantată. Ecaterina Andronescu ignoră legea învăţământului şi Constituţia, de aceea suntem siguri că procesul demarat ieri, împotriva deciziilor Ministerului Educaţiei, va fi câştigat de noi“, a declarat Nicu Aur, conferenţiar universitar la filiala băcăuană a Universităţii „Spiru Haret“.

Studenţii, speriaţi
Îngrijoraţi că vor urma cursurile unei facultăţi care poate fi desfiinţată în cel mai scurt timp, o parte din absolvenţii băcăuani care s-au încris la una din specializările universităţii şi-au retras dosarele de înscriere. „Nu vreau să fiu pusă în situaţia de a studia doi ani la o facultate şi să nu pot da licenţa. Urmăresc să termin o universitate acreditată, care nu e în conflict cu nimeni”, ne-a spus Alina Săndulache, o absolventă de liceu care şi-a retras dosarul de înscriere.

Chiar dacă cifra studenţilor de anul I şi II, dar şi a absolvenţilor de liceu care s-au retras de la filiala băcăuană a universităţii este ţinută secret, conducerea instituţiei nu-şi face probleme că nu se vor completa numărul de locuri disponibile pentru anul universitar 2009-2010. „Nu pot să spun numărul exact de studenţi care s-au retras, dar sunt destul de mulţi. Funcţionăm în perfectă legalitate, iar deciziile Ministerului sunt abuzive“, a subliniat Nicu Aur.

Taxe de şcolarizare

Taxa de înscriere la „Spiru Haret“ este de 60 de lei, comparativ cu 100 de lei cât costă la celelalte două universităţi din oraş. Taxa de şcolarizare la FR sau ID este de 1.080 de lei, în timp ce la celelalte universităţi depăşeşte 2.000 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite